GoFit – treniruotės namuose

GoFit - treniruotės namuose

Gavau pasiūlymą išbandyti GoFit treniruočių sistemą internetu. Kadangi išbandyti kažką naują man visada įdomu, tai sutikau nedvejodamas.

GoFit, tai interneto svetainė žmonėms, kurie neturi laiko vaikščioti po sporto klubus, ir neturi jokio sportinio inventoriaus namuose. GoFit siūlo treniruotes namuose, kurios atliekamos be jokios papildomos įrangos, naudojant tik savo kūno svorį.

Registracija į GoFit labai greita, kadangi galima prisijungti su savo facebook duomenimis. Prisijungus iš karto pasitiko pranešimas su informacija, kas yra ir ką galima gauti šiame tinklalapyje, o tai yra:

  • Efektyvus būdas tapti stipresniu, lieknesniu ir sveikesniu
  • Individuali aukšto intensyvumo treniruočių sistema
  • Pagal tavo progresą sudaromos savaitinės treniruotės
  • Jokios įrangos ir treniruoklių – tik tavo kūno svoris
  • Virtualus treneris
  • Rezultatų stebėsena ir analizė
  • Prieiga prie treniruočių bet kur ir bet kada
  • Video pratimai su instrukcijomis
  • Aiškios užduotys ir tikslai

Taigi skamba kaip ir neblogai, bandom!

Kai jau prisijungi ir nurodai savo mokėjimo duomenis, pirmiausia tenka peržvelgti trumpą naudojimosi svetaine gidą. Jis realiai kaip ir nelabai reikalingas, nes vartotojo sąsaja nėra prikimšta visokių nuorodų ar mygtukų, todėl rasti ką reikia tikrai lengva.

Puslapio kairėje pusėje iš karto matomos trenerio užduotys. Pirma užduotis, tokia ne visai užduotis, kuri galėjo būti atlikta tiesiog registracijos metu, tai lyties, ūgio ir svorio nurodymas. Antroji užduotis, jau rimtesnis reikalas – fit testo atlikimas. Prieš pradėdamas atlikinėti šį testą, šalia iš karto pasidėjau telefoną su paruoštu naudoti laikmačiu, nes tikriausiai, pabaigus pratimus reikės širdies ritmą pasimatuoti…?

GoFit - treniruotės namuose

Pasirodo sistema čia kiek kitokia ir širdies rimto matuoti nereikia. Gauni 5 pratimus ir atlikęs kiekvieną įrašai kiek pakartojimų pavyko atlikti.

Pratimus atlikinėti labai patogu. Paspaudus mygtuką „Pradėti” pirmiausiai parodoma kaip reikia atlikti pratimą, tuomet pradeda eiti pratimo atlikimui skirtas laikas (kaip atlikti pratimą ir toliau rodoma), jam pasibaigus prasideda poilsio laikas, kurio metu reikia įrašyti savo rezultatą ir taip pat parodoma kaip reikės atlikti kitą pratimą, ir t.t.

Peržvelgus pratimus jie nepasirodė sunkūs, bet pastrikinėjus ir visaip pasilanksčius prakaitas išmušė kaip reikiant, o bandant nueiti iki virtuvės ir kojos linko (nusilpo kojų raumenys 2 mėn. nelankant LemonGym’o). Atlikus visus pratimus treneris paskelbė verdiktą, kad mano fizinė būklė yra vidutinė ir treniruotis aš čia galėsiu. Dar paklausė kiek kartų į savaitę norėsiu ir kada pradėsiu. Kaip normalus žmogus, nusprendžiau pradėti nuo ateinančio pirmadienio. Ir nors iki jo dar nemažai laiko, tačiau kitos savaitės treniruotes jau iš karto galima matyti. Fit testas truko 18 min. o pirma treniruotė truks 38 minutes, tai manau, bus ką veikti.

Rezultatų sekimui yra forma, kurioje reikia įvesti svorį, krūtinės, liemens ir bicepso apimtis. Taip pat kas 2-3 savaites rekomenduojama įkelti nuotraukas.

Verdiktas

Prieš pradedant naudotis šia sistema sudvejojau ar pavyks prisiversti kiekvieną kartą sportuoti, nes namuose visada motyvacijos sportui man pritrūksta. Turiu namuose prieš keletą metų nusipirktus hantelius, bet naudojau juos tik keletą savaičių, kol nauji buvo, paskui net į rankas nepaėmiau.

Gražus, atletiškas kūnas man, visų pirma, asocijuojasi su subalansuota mityba, tačiau čia jokio mitybos plano, ar patarimų nėra pateikiama. Jeigu virtualus treneris mitybos plano sukurti negali, manau, būtų naudinga pasidalinti bent pagrindiniais sveikos mitybos principais, ar bent jau raginimais atsisakyti nesveikų produktų, alkoholio…

Virtualus treneris… hmmmm… ar tik ne random pagalba sudaryta programa? na, sakykim, kad čia viskas ok, kad vis dėlto atsižvelgiant į rezultatus programos sudaromos, nesikabinėsiu šioje vietoje, patikėsiu. Tačiau man vistiek trūksta vietos, kur treneris atsakytų į tavo klausimus, motyvuotų, nes žmogus tingus padaras, palūžta greitai.

Sportuojant nereikia papildomų svorių – didelis pliusas! nes pratimai iš esmės yra saugūs, todėl traumų rizika maža, taip pat nereikia pinigų mėtyti papildomiems daiktams, kurie galimai, po kelių mėnesių pradės kaupti dulkes balkone ar sandėliuke.

Tai tiek šiam kartui. Pasportuosiu ir pažiūrėsim kaip seksis, vėliau apie tai gal parašysiu dar ką nors.

2 komentarai apie “GoFit – treniruotės namuose”

Parašykite komentarą