M10 TV box – smegenys televizoriui

Prisireikė savo televizoriui įdėti truputį smegenų, nes ir Netflix’ą norėtųsi išbandyti, o ir prie televizoriaus prijungus USB raktą jis ne visus video formatus supranta. Tai pasižvalgęs po Aliexpress’ą išsirinkau M10 TV BOXPeržiūrėjau kelių panašių box’ų apžvalgas, tai šis pasirodė padoriausias, nes ir kaina ne per didelė, ir 2 GB ram pakankamas kiekis sklandžiam veikimui (TV box’ai su 1 GB strigdavo).

Gražiai atrodo ant įpakavimo esantys užrašai: 3D; 4K; HD; 1080P. Taigi teoriškai jis turėtų rodyti ir 4K video failus. Nemanau, kad kada nors tai išbandysiu, nes neturiu kantrybės tokių siųstis ir paskui įkeldinėti į USB. Šiaip, Youtube 4K raiškos video transliuoja, tačiau box’e besisukantis Android’as apriboja video rezoliuciją iki 720p, tai ir tokiu būdu pasidžiaugti nepavyks. O ir be to, mano televizorius tik 1080 raišką pavelka.

M10 TV box

Padoraus dizaino dėžutėje mygtukų nėra. Turi 2 USB jungtis, HDMI, LAN ir lizdą optiniam kabeliui, lizdą SD atminties kortelėms. Prie interneto šis box’as gali prisijungti ne tik laidu, tačiau turi anteną ir gali jungtis per Wi-Fi.

M10 TV box

Su box’u esantis nuotolinio valdymo pultelis yra labai nepatogus. Turėjau daug vargo, kol naudodamasis juo suvedžiau google paskyros duomenis. Gerai yra tai, kad prie box’o galima prijungti pelę, klaviatūrą, arba net ir kitą pultelį.

Kas M10 TV box viduje?

M10 TV box
Įjungęs TV box’ą matome tokį vaizdą.

Iš esmės šis box’as yra nedidelis Android kompiuteris. Todėl ką galima įdiegti į bet kurį kitą Android įrenginį, galima įdiegti ir į jį. Jame jau yra įdiegta kelios programos: Youtube, Netflix, kelios programėlės interneto televizijai… Bet svarbiausia programa, kuri ir paverčia šį box’ą iš ties smagiu įrenginiu yra Kodi. Kodi – tai namų medijos centras. Kažkas panašaus į ankščiau Windows’uose buvusį „Windows Media Center”. Nebeprisimenu WMC funkcionalumo, tačiau Kodi  yra skirtas tik internetinėms transliacijoms.

Pirmą kartą paleidęs Kodi, jame jau radau daug įdiegtų kanalų. Pats kai kuriuos norimus kanalus taip pat gali įsidiegti. Šį box’ą iš esmės pirkau dėl sporto transliacijų žiūrėjimo. Pamaniau, kad jei Viasat Sport Baltic kanalu transliuojamas Eurolygos rungtynes galima žiūrėti per naršyklę, tai kodėl jų nepabandžius žiūrėti per televizorių? Kodi jau turėjo įdiegtus kelis Viasat kanalus, SB tarp jų irgi buvo. Tačiau jiems žiūrėti buvo reikalingas įskiepis, kurio niekaip nesisekė įdiegti. Todėl Kodi iš Box’o ištryniau ir įdiegiau naujesnę ir „švarią” versiją. O kaip tuščiame Kodi įdiegti kanalus, papasakosiu kitame įraše.

6 komentarai apie “M10 TV box – smegenys televizoriui”

  1. kiek pinigų šitas aparatas atsiėjo perkant iš aliexpress ir ar buvo taikomi kokie muito mokesčiai?Laukiu kito įrašo apie kodi subtilybes ir priedus.Kokia android versija šiame aparate sukasi?

    Atsakyti
    • Sulaukiau nuolaidos ir jis man kainavo 59,17€ ir muitų jokių nebuvo. O Androidas sukasi 4.4.2. Panašu, kad geresnio ir nebus, nes kiek domėjausi internete, tai kurie ankščiau tokius box’us turi, tai niekada jokių android atnaujinimų nesulaukia.

      Atsakyti

Parašykite komentarą