Kraujo centro apps’as

1

Karts nuo karto vis užsuku į Nacionalinio kraujo centro tinklalapį, pasiskaityti naujienų. Prieš keletą mėnesių pastebėjau, kad yra ruošiama aplikacija telefonams ir šiandien ją jau galima parsisiųsti.

Santariškių kraujo centras programėlę Tavo kraujas turi jau seniai (jau mažiausiai kokie metai). Na, o Nacionalinio kraujo centro aplikacija Mano kraujas įkelta tik vakar. Nors ir atsilikusi nuo savo „konkurento”, tačiau pribrandinta ir gavosi geresnė.

Tai štai. Pirmiausia parsisiuntus programėlę reikia užsiregistruoti arba prisijungti. Kadangi Screenshot_2016-04-05-17-31-16aš jau esu patirties turintis donoras, o ne koks tik dar planuojantis apie pirmą donaciją ir kuriantis priežastis, kodėl šį kartą į kraujo centrą dar neiti, tai man registruotis nereikėjo. Užteko pasinaudoti slaptažodžio priminimo funkcija. Prisijungus dar reikėjo įvesti savo donoro numerį, kad duomenys atkeliautų iš duomenų bazės į apps’ą. Šiaip, atrodytų kam to reikia, jei jau esi ne naujokas? galėtų gi ir pagal el. paštą duomenis surasti. Bet kitą vertus, čia ne didelė bėda, nes kaip ir slaptažodį taip ir donoro numerį galima „prisiminti” paspaudus mygtuką ir jis yra atsiunčiamas į el. pašto dėžutę.

Suvedęs visus duomenis ir susiejęs apps’ą su Facebook’u (kaip gi be jo) šiek tiek nustebau, nes pamačiau, kad esu jau 14 kartų davęs kraują! kažkaip vieną donaciją užmiršau ir praleidau, nes kai paskutinį kartą buvau NKC maniau, kad tai 13 kartas. Na, bet džiugu – kuo daugiau, tuo geriau. Pradiniame lange taip matosi kiek liko laiko, minučių tikslumu, iki vėl bus galima duoti kraujo. Šiaip ir dizinainas apps’o man visai patinka, daug malonesnis akiai nei Santariškių „Tavo kraujo” apps’o. TasScreenshot_2016-04-05-17-32-20 toks labai pigus atrodo, o šis modernus.

Atsirado visai smagi naujovė – lojalumo sistema. Dabar, duodamas kraują, kviesdamas kitus kitus parsisiųsti appsą, kaupi „Kraujo lašiukus”, kuriuos vėliau galėsi iškeisti į kažkokias nuolaidas… kokios bus tos nuolaidos dar nebandžiau išsiaiškinti, reikės gal kitą kartą kraujo centre pasiklausti.

Yra ir kraujo donorų Topai, tačiau informacija čia, bet jau kol kas, nurodoma apie donorystes, kurios buvo atliktos po aplikacijos išleidimo, todėl manęs Topuose nėra. Programėlėje galima matyti ir savo lygį. Dabar mano siekamas yra „Donorystės žmūnas”, o kiti du bus „Nusipelnęs donoras” ir „Garbės donoras”.

 

Dar čia galima surasti kraujo centrų žemėlapį, pasiskaityti naujienas. Galima ir užsiregistruoti donacijai. Kadangi iki kitos donacijos man reikia palaukti 41 dieną, tai negaliu šito funkcionalumo išbandyti. Įdomu kaip tai veiks ir kam to Screenshot_2016-04-05-17-31-44reikia, nes kraujo centruose didelių eilių niekada nebūna, tai gauti privilegiją ir nestovėti eilėje nėra jokios prasmės. Galbūt tik pats informuosi NKC, kad apskritai tą dieną ketini apsilankyti?

Dar visai įdomu programėlėje matyti ir savo apsilankymų istoriją. Įdomu tai, kad donacijos vieta nurodoma tiksliai. Pvz.: kartą dalyvavau savo darbovietėje surengtoje kraujo donorystės akcijoje, ir tas donacijų istorijoje labai aiškiai pažymėta.

Paspaudęs ant tokios donacijos gali pamatyti jos tipą (atlygintina/neatlygintina) ir savo kraujo kelią. Aišku nepamatysite kokiam žmogui kraujas buvo supiltas (matosi tik kokiame mieste), bet bent jau žinosite, kad jis nenukeliavo kur nors į Ispaniją ar Vokietiją.

Na, visai nebloga programėlė gavosi. Aišku galėtų ji „draugauti” ir su „Tavo krauju”, nes yra žmonių, kurie kraują ne tik NKC duoda, bet ir Santariškėse. Tokiu atveju negali matyti tikslaus laiko, kada vėl galėsi duoti kraujo.Screenshot_2016-04-05-19-21-03

Screenshot_2016-04-05-17-32-47

Screenshot_2016-04-05-17-31-54

Screenshot_2016-04-05-17-33-00

 

3 komentarai apie “Kraujo centro apps’as”

Parašykite komentarą