Kur dėti lyšną pinigą?

Greitieji kreditai internetu

Su pavydu visada žiūrėdavau į investuotojus, kurie tarsi rykliai nardo po akcijų biržų vandenis. Man visada tai atrodydavo kažkas ypatingai sudėtingo ir rizikingo. Tačiau visada norėjau tuo užsiimti ir pats, kad ir investuodamas nedideles sumas. Bet domėtis akcijomis, jų kilimais ir kritimais vis neatrasdavau laiko. Kitą vertus, tokiam investavimui vien tik žinių neužtenka, dar reikia turėti ir gerą „uoslę”, nebijoti rizikuoti, bei visada būti pasiruošusiam patirti nesėkmę. O nesėkmės pradedantįjį investuotoją, manau, lydi gan dažnai. Todėl dar ir to žinojimas mane nuo investavimo sulaikydavo.

Gan saugus investavimo investavimas būdas, tai investavimas į skolas. Apie tokią galimybę, kurią teikia savy.lt sužinojau, berods, šių metų pradžioje, bet pradžioje šiek tiek dvejojau pervesti ten savo pinigus. Tačiau praėjus pusmečiui iš keleto draugų sužinojau, kad jie sėkmingai skolina pinigus per savy.lt, todėl įgavau drąsos ir pats pamėginti.

Trumpai apie savy.lt

Savy.lt tai tinklalapis suvedantis žmones norinčius skolinti ir norinčius skolintis. Toks skolinimo būdas dar vadinamas peer-to-peer (liet. žmogus žmogui). Pats Savy piniginių operacijų nevykdo, tik atlieka rizikos vertinimą ir administruoja skolinimosi procesą, kuris vyksta tarp vartotojų.

Kaip vyksta skolinimas

Norint skolinti ar skolintis reikia turėti Paysera sąskaitą, kadangi būtent per Payserą pinigai ir keliauja. Į savy.lt puslapį pinigų persivedinėti nereikia, užtenka, kad jie yra Payseroje.

Pats skolinimo procesas vyksta labai paprastai. Prisijungus prie Savy keliaujame į „Investuoti” ir renkamės skolą, į kurią norime investuoti savo pinigus.

Fiksavimas

Dažniausiai skolų pasirinkimas nemažas, todėl sakykime, sudėtingiausia dalis yra išsirinkti skolas, į kurias labiausiai apsimoka investuoti. Paspaudę mygtuką „Plačiau” galima pamatyti informaciją apie žmogų, kuriam skolinsite pinigus.Fiksavimas Aš visada atkreipiu dėmesį į tai, koks yra paskolos tikslas. Kai tikslas yra transporto priemonės pirkimas ar namų remontas, tai galima daryti išvadą, kad žmogus skolinasi, nes tuo metu tiesiog neturi didesnės pinigų sumos. Tačiau, kai paskolos tikslas yra „Vartojimas”, siūlyčiau žiūrėti atsargiau, nes jei žmogus jau dabar neturi pinigų pragyvenimui, tai iš kur jis jų turės mėnesinėms įmokoms?

Savy žada nemokius skolininkus perduoti antstoliams, tačiau visada išlieka nedidelė galimybė, kad ir po skolos išieškojimo skolininkas nesugebės skolos išmokėti. Todėl į rizikingas skolas geriau investuoti mažas sumas. Aš pats laikausi principo „daug po mažai”, t.y. investuoju mažas sumas, tačiau turiu daug skolininkų. Todėl jei koks ir negrąžintų – didelės tragedijos tame nebūtų.

 Skolos grąžinimas

Skolininkai skolas pradeda grąžinti jau nuo kito mėnesio pradžios ir turi sumokėti iki 15 dienos. FiksavimasSavy sudaro grąžinimo planelį, todėl užėjus į jį galima matyti ar įmoka sumokėta ar ne. Tačiau turint daug investuotų paskolų tampa truputį sudėtinga susižiūrėti visą informaciją, nes į kiekvieną paskolą reikia įeiti atskirai. Šioje vietoje reikėtų patogesnio įrankio. Aš pats, kadangi esu šoks toks matematikas, tai labai myliu skaičius ir excelyje pasidariau lentelę, kurioje viską seku. Aapie kiekvieną grąžintą įmoką Paysera praneša apps’o žinute į telefoną, todėl excelyje belieka tik pasižymėti.

Pabaigai…

Akcijų kursai kyla, krenta… Akcijose galima netikėtai uždirbti labai daug, bet taip pat labai daug ir prarasti. Jos reikalauja laiko, ilgo domėjimosi rinkomis ir pan. Na, o investuojant į skolas visada žinosi, kiek iš jos uždirbsi. Paskolos procentai palyginus nemaži, todėl investuojant nemažas sumas galima uždirbti daug.

Lyginant su greitaisiais kreditais, Savy procentai visai nedideli, todėl greitųjų kreditų aukos, tokiu būdu, refinansuoja savo skolas. O tai reiškia, kad skolų savy.lt puslapyje tik daugės ir investavimo galimybių bus daugiau.

// <![CDATA[
var uri = 'https://implt.tradedoubler.com/imp?type(img)g(22942584)a(2547636)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

0 komentarų apie “Kur dėti lyšną pinigą?”

Parašykite komentarą