Įsitikinau – vandens reikia išgerti daug!

vanduo

Prieš kokius gerus metus pastebėjau, kad praradau ištvermę. Reikėjo kartą namuose su kastuvu pasidarbuot – tai tik pakabinau kelis kartus didesnį žemės kiekį ir širdis iš karto pradėjo daužytis, akyse raibuliuoti, galva svaigti. Maniau, kad čia laikinas sveikatos sutrikimas ir greit ištvermė sugrįš, nes ankščiau niekada taip nebuvo. Situacija pasikartojo ir kai Lemon Gymą lankyt pradėjau: Tik paimi didesnius svorius kelis kartus kilsteli ir jau prisėst norisi… Jausmas, kaip priaugus kokius 50 kg arba tiek pat metų pasenus.

Po mėnesio reguliaraus sportavimo viskas kaip ir grįžo į savo vietas. Tik nežinau ar organizmas prie sporto priprantato ir ištvermingesnis tapo ar čia tai, kad daugiau vandens gerti pradėjau. Nes vandens, aš išgerdavau labai mažai – kokį vieną puodelį arbatos ryte ir viskas. Dabar sportuodamas tai be vargo 0,7 litro gertuvę išmaukiu. Tikriausiai, toks ištvermės sutrikimas vis gi su vandeniu labiau susijęs, nes mažai geriant, kraujas tampa tirštesnis. Gavus fizinio krūvio širdžiai norisi kraują varinėti greičiau, o tirštesnis kraujas sunkiau kraujagyslėmis teka.

Ir apskritai vandens trūkumas daug ligų sukelia, pvz.: Įvairias alergijas, kataraktą, sąnarių ligas, netgi astmą arba, esant dideliam vandens trūkumui, diabetą. Todėl dabar vandens stengiuosi bent po litrą į dieną išgerti.

 

0 komentarų apie “Įsitikinau – vandens reikia išgerti daug!”

Parašykite komentarą