Naujos WordPress temos ir specialieji paveikslėliai

wordpress-history

Pribrendo reikalas kažkiek atnaujinti blogą, o pagrindinis atnaujinimas, aišku, yra nauja tema. Didelis vargas yra išsirinkti temą, nes temos, kurios atrodo gražiai yra mokamos ir visai nepigios. O iš nemokamų, kažką akį traukiančio, atsirinkti yra labai sunku.

Porą vakarų pavargęs, radau keletą padoresnių nemokamų temų. Bet jas įsidiegęs susidūriau su bėda – pagrindiniame puslapyje nerodo įrašų paveikslėlių, nors temos aprašyme pažymėta, kad paveikslėliai turi būti rodomi. Ir taip su visomis išbandytomis 2015 m. kurtomis temomis. Pagooglinęs sužinojau, kad paveikslėliai turi būti nustatyti kaip specialieji (Ang. Featured Images), jog juos rodytų pagrindiniame puslapyje. Pasijutau toks biškį pasenęs, nes blogas gyvavo senais standartais.

Įsidiegti tokią temą naujame bloge, nieko baisaus – keli klikai ir paveikslėlis nustatytas, bet jei diegsi tokiame kaip mano, kyla klausimas – kaip nustatyti tuos specialiuosius paveikslėlius senuose įrašuose, kuriuos jau šimtais skaičiuoju? Pasirodo, tai visai paprasta, tik reikia dviejų įskiepių:

  • Easy Add Thumbnail – kiekviename įraše pirmąjį paveikslėlį padaro specialiuoju (kaip tik ko ir reikia). Svarbu tai, kad paveikslėlis turi būti įkeltas į svetainės serverį, t.y. netinka pvz. iš flicker’io įterptas. Jeigu turite, įrašų su įterptais paveikslėliais iš kitų svetainių, tai tokius įrašus padės rasti kitas įskiepis.
  • Add Featured Image Column – Įrašu sąraše, kurį galima rasti skydelyje, paspaudus „Įrašai”, įskiepis įterpia naują stulpelį, kuriame prie kiekvieno įrašo parodo ar yra jam priskirtas specialusis paveikslėlis.

0 komentarų apie “Naujos WordPress temos ir specialieji paveikslėliai”

  1. Sveikinu: atrodo gerokai blogiau nei buvo.
    O už tokį vertimą, tai reikia šaudyt:

    Šis įrašas buvo paskelbtas temoje WordPress ir jam suteiktos žymos Featured Images, Įskiepis, Nauja tema, Specialusis paveikslėlis. Pasižymėkite įrašą paspausdami nuorodą.

    Atsakyti
      • Aš tai defaultines temas naudoju nuo 2010 laikų. Aišku, WordPressas paskutiniu metu irgi pabaisas kuria, tai tebekabu su 2012 tema.

        Atsakyti
        • Nu man defaultinės apskritai nepatinka… Čia tas pats kas turėt telefoną su defaultine melodija – graži kokias tris dienas, o paskui naujos nori. O temų dafiga visokių, tik normalių, tai nifiga… Mokėčiau, tai pats susikurčiau…

          Atsakyti
          • Nu pas mane defaultinė melodija telefone irgi. Per ketverius metus gal taip ir nebuvau niekad pakeitęs.

Parašykite komentarą