Psichologiniai žaidimai darbe su kolegomis

Gal įrašo pavadinimas ir ne visai tikslus, bet žaidimus tikrai rekomenduoju išbandyti, nes jie turėtų pagyvinti grupės susirinkimus darbe. Žaidimai taip pat privers kolegas susimąstyti apie savo įdedamas pastangas darbe – leis suprasti, kad jie gali kur kas daugiau ir apie tai, ar pakankamai aiškiai kolegoms iškomunikuojame informaciją.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

  1. Išdaliname kolegoms vienos spalvos lipnius lapelius ir liepiame kiekvienam lapelį priklijuoti ant sienos kaip įmanoma aukščiau.  Tada išdaliname kitos spalvos lipnius lapelius ir liepiame juos užklijuoti dar aukščiau. Nors kolega pirmąjį turėjo užklijuoti maksimaliai aukštai, tačiau antrąjį, paprastai, užklijuoja aukščiau. Šis žaidimas parodo, kad nors ir galvojame, kad mūsų išsikeltas tikslas yra maksimalus, mes iš tikrųjų visada galime pasiekti daugiau.
  2. Išdaliname kolegoms po baltą popieriaus lapą ir žirkles. Pirmiausia liepiame nukirpti vieną lapo kampą, tada perlenkus lapą nukirpti kitą kampą. Pakartojus tai keletą kartų, keleto kolegų lapus sulyginti. Nors visiems nurodymai buvo duoti vienodi, tačiau lapai iškarpyti skirtingai. Žaidimo esmė, kad vadovas dalindamas užduotis visada turi įsitikinti, kad jo darbuotojai viską suprato teisingai, nes tuos pačius nurodymus mes galime suprasti skirtingai.

0 komentarų apie “Psichologiniai žaidimai darbe su kolegomis”

  1. „Šis žaidimas parodo, kad nors ir galvojame, kad mūsų išsikeltas tikslas yra maksimalus, mes iš tikrųjų galime daugiau.” Manyčiau, kad tai parodo dar kai ką. Būtent tai, kad mūsų darbuotojai yra tingoki ir kol nėra būtina, nesistengia viską padaryti taip kaip liepta.

    Atsakyti
    • Nebūtinai 🙂 darbe šitą išbandžiau, tai viena kolegė neatsistodama nuo kėdės klijavo lapukus. Tai vat čia buvo tingumas ir pastagų trūkumas. Tačiau kiti nuoširdžiai stengėsi, stiebėsi ir pan. 🙂 buvo porą kolegių, kurios atsistojo ant kėdės ir pačioje palubėje užklijavo 🙂 bet vistiek visais atvejais antras gaudavosi aukščiau 😀 todėl interpretacijų galima įvairių sugalvot 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą