Karšta diena gaminant Suši

IMG_6092

Gaminti sušius planavau jau labai seniai, bet vis sugalvodavau ką nors „nesveikesnio” todėl atidėliodavau. Dabar, atėjus karščiams, nesinori nei sunkaus maisto, nei orkaitę namuose kaitinti, todėl juos dabar ir prisiminiau. Taigi sušiams reikės:

  1. Jūros dumblių lapų;
  2. Suši ryžių;
  3. Agurko;
  4. Avokado;
  5. Krabų lazdelių;
  6. Lašišos;
  7. Filadelfijos sūrio;
  8. Sojų padažo.

Prie šio sąrašo, dar būtų galima pridėti wasabi padažą ir marinuotą imbierą, tačiau aštraus maisto nemėgstu, todėl šių dalykų atsisakiau.

Sušis kažkiek primena picą – įdarui gali naudoti beveik ką nori… Na ne visai ką nori, tačiau yra daug vietos improvizacijai. Aš pasirinkau šiuos produktų derinukus:

  1. Agurkas, lašiša, avokadas
  2. Agurkas, krabų lazdelės, Filadelfojos sūris
  3. Avokadas, Filadelfojos sūris, lašiša

Sušio gaminimas prasideda nuo ryžių išvirimo. Tačiau prieš verdant ryžius reikia išplauti, t.y. praskalauti. Skalauti juos reikia tol, kol vanduo taps skaidrus. Ryžių ir vandens santykis verdant turėtų būti 1:2. Virti reikia apie 15 minučių ant mažos ugnies.

Išvirtus ryžius palikti dešimčiai minučių, kad atvėstų. Ryžiams reikia ir padažo – jį gaminame iš trijų šaukštų ryžių acto, trijų arbatinių šaukštelių cukraus ir trijų šaukštelių druskos. Viską sumaišę pilame į ryžius ir išmaišome.

20150808_140025

Na, o toliau viskas vyksta paprastai: ant jūros dumblio lapo plonu sluoksniu dedame ryžius į vidurį krauname įdarą ir suvyniojame. Tik ryžius reikia išskirstyti labai plonai, nes kitu atveju sušio ritinėlis gaunasi storas.

IMG_6096

Parašykite komentarą