Tobulas burgeris

20150719_183458

Atostogos prasidėjo, o kulinarinis mėnuo tęsiasi toliau. Vakar namuose kūrenosi šašlykinė, o šalia vėl kepiau mėsainius. Nuo praėjusio karto pavyko juos kiek patobulinti ir jie gavosi nuostabūs. Šį kartą pavyko nusipirkti tikrų burgeriams skirtų bandelių, sūrio ir padažo.

fe22680b-14f5-4121-9f3f-5972ce975291Taigi burgerio receptą galite rasti ankstesniame mano įraše, o čia keletas patarimų, kad kitą kartą kepant jis gautųsi dar skanesnis ir jums:

  • Mėsai pagardinti naudokite padažą. Amerikietišką Santa Maria „BBQ Sauce Kentucky Whiskey” padažą galima patiekti šalia mėsainio, tačiau aš rekomenduoju juo patepti kepsnelį prieš kepant. Padažu ištepta mėsa tampa daug skanesnė ir traški.
  • Mėsą burgeriui galite rinktis kokią norite, tačiau riebesnė mėsa bus sultingesnė ir skanesnė, todėl tam geriausiai tiks kiauliena arba jautiena.
  • Kuo mėsa šviežesnė, tuo geriau. Geriausia išsirinkti mėsos gabalą parduotuvėje ir paprašyti, kad jį jums sumaltų.
  • Kepant mėsos paplotėlį, nespauskite jo mentele prie grotelių, nes taip tik iš jo ištekės riebalai. Dažnai varyti taip pat nereikia. Kepate tol kol apkepa viena pusė, apverčiate ir kepate kol apkepa antra.
  • Kepant mėsą, šalia, ant grotelių galima pakepinti ir daržoves (pvz.: svogūnus).

O bandelių geriausia eiti ieškoti į parduotuvę savaitės pradžioje, nes artėjant savaitgaliui jos būna iššluojamos. Laikomos šaldytuve jos savaitgalio tikrai sulauks.

0 komentarų apie “Tobulas burgeris”

  1. A nu taigi nesunku tas bandeles pačiam išsikept, dar dažnai ir skanesnės gaunasi. Dar šiltos bandelės, šviežiai iškepta mėsytė — nerealus derinys.

    Atsakyti

Parašykite komentarą