Kraujo donorystė Nr.: 6

Šiandien pirmą kartą į Kraujo centrą keliavau vienas. Vienas nusprendžiau eiti, nes Mantas tik kitą mėnesį galės kraują duot, maždaug tuo metu, kai vyks Vilniaus maratonas, kuriame bėgsiu 10 km. Be puslitrio kraujo, tuos kilometrus įveikti būtų kur kas sunkiau, todėl nusprendžiau nerizikuot ir pareigą atlikti dabar.

Keliaudamas į Kraujo centrą mąsčiau, kad donorų turėtų būti nedaug, nes karšta diena – ne tas metas, kai norisi vaikščioti apsvaigusia galva. Tačiau stipriai suklydau, nes donorų buvo pilna – ir jaunų ir senų. O vienas, perbalęs, tiesiog foje ant sofkutės atsigulęs gėrė vandenį – neįvertino savo sveikatos…

Užpildęs jau 6-ąjį kartą tą pačią nuobodžią anketą, nuėjau išsitirti kraujo. Hemoglobinas – puikus! Kaip vėliau gydytoja sakė, pavydėtinai geras – 149 (Mantas tokio niekada nėra turėjęs).

Į dovanų lentyną sugrįžo ForumCinemas kino bilietai ir seno dizaino puodeliai su dviem kraujo lašiukais. Taip pat naujiena – naujas šokoladas „Valdovų rūmai”.

Nuleidus kraują, šis dar bandė tekėti pro užbintuotą ranką, todėl prireikė aprišti dar kartą. Tikriausiai, per mažai nuleista buvo… 🙂

Štai toks nuobodus buvo vizitas Kraujo centre. Na, o kitą kartą, tikriausia keliausiu su Mantu po trijų arba dviejų mėnesių (jei kitą mėnesį vėl gautų baną už per mažą hemoglobiną).

0 komentarų apie “Kraujo donorystė Nr.: 6”

Parašykite komentarą