Maskarponės sūrio pyragas – Tiramisu

Savo mylimąją, jos gimimo dienos proga, nusprendžiau nustebinti savo paruošta vakariene. Kažkada buvome kalbėję, kad būtų smagu pasigaminti Tiramisu, todėl jį desertui ir pagaminau. Pirmojo patiekalo receptas bus šiek tiek vėliau 🙂

Sudėtis

  • 500 g. mascarpone sūrio
  • Biskvitiniai sausainiai
  • 5 kiaušiniai (4 tryniai, 5 baltymai)
  • 5 šaukštai cukraus
  • Puodelis stiprios kavos (geriausia espreso)
  • 50 ml brendžio arba romo 
  • ~ 50 g. juodo šokolado (labai tinka tie iš kraujo centro 🙂 )
  • Kakava

Kiaušinių trynius ir 2 šaukštus cukraus išplakite mikseriu, kol masė taps tąsi ir balkšva. Įmaišykite maskarponės sūrį. Į baltymus įdėkite likusius 3 šaukštus cukraus ir gerai išplakite. Baltymų masė turi būti tokia tiršta, kad apvertus dubenį neišbėgtų. Na, turi gautis labai panašu į skutimosi putas. Įmaišykite baltymus į maskarponės sūrio ir trynių masę ir išmaišykite (ne su mikseriu, o su mentele arba šaukštu, atsargiai, po truputį, neskubant).

 Paruoštą kavą sumaišykite su brendžiu/romu. Kiekvieną biskvitinį sausainį trumpam merkite į kavą ir dėkite į indą vieną greta kito, kad padengtumėte visą indo dugną sausainių sluoksniu. Merkti reikia labai trumpam, nes sausainiai labai greitai prisigeria kavos, todėl jei greit neištrauksite, gali virsti koše.

Sukrėskite pusę paruošto kremo ir atsargiai paskirstykite ant sausainių vienodu, lygiu sluoksniu. Paviršių gausiai pabarstykite tarkuotu šokoladu ir kakava (kakavos galima ir neberti, jei norite, kad desertas nebūtų kartus).

 Vėl dėkite sluoksnį kava suvilgytų sausainių ir antrą sluoksnį kremo. Pabarstykite kakava ir likusiu tarkuotu šokoladu.

 Desertą mažiausiai 5-6 valandas laikykite šaldytuve. Geriausia, jei desertas šaldytuve pabus pernakt.

Parašykite komentarą