Supratau, kad tam tikra prasme esu gurmanas, nes niekada nepraleidžiu progos išbandyti kokio nors neįprasto valgio. Šį savaitgalį juo tapo pūdyta švediška silkutė – Surströmming.
Neramus jausmas apima jau vien pamačius išsipūtusią Surströmming skardinę, o ją pradarius, ir pasklidus kvapui, ragauti skardinės turinį noras dingsta ne vienam. Silkę rekomenduojama, valgyti lauke, nes atidarius skardinę išeina stipri smarvė. Kvapą galima būtų lyginti su iš kanalizacijos sklindančiu kvapu. Kad atidarinėjant nebūtų aptaškytos rankos ar drabužiai, geriausia skardinę atidarinėti plastikiniame maišelyje ar vandenyje. Skonis toks sūrus, kad net aštru.
Šiltai laikoma Surströmming skardinė gali sprogti, todėl ją gabenti draudžiama kai kurių oro linijų lėktuvuose (Air France, British Airways).
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dp-BJP1qZF4]
Buržujus, delikatesus ryja.
Supuvusius delikatesus.
Jei jau skrandis atlaikė tavo gamybos maistą, tai jokie supuvę delikatesai jam nebaisūs.
Kalbi taip lyg būtum ragavęs mano maisto 😀