Šių metų atostogas teko praleisti Kroatijoje. Be visų naujienų mano skrandžiui, vienas labiausia įsiminusių skonių, buvo Makarske ragautos nedidelės, netaisyklingos formos, spurgytės. Ir štai jų receptas:
- 600 g miltų
- 4 kiaušiniai
- 600 ml jogurto
- 100 g cukraus
- 14 g kepimo miltelių
- 14 g vanilinio cukraus, arba arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
- 1 citrinos žievelės drožlių
- aliejaus virimui (maždaug 1 litro)
Taigi kiaušinių baltymus, atskirtus nuo trynių, gerai išplakame. Tada po truputį į kiaušinių baltymų plakinį įdedame cukraus, vanilę, citrinų žievelės drožles, kiaušinių trynius ir jogurtą.
Miltus sumaišytus su kepimo milteliais persijojame ir supilame į prieš tai paruoštą kiaušinių plakinį. Gautas mišinys turi būti skystokas.
Įkaitiname aliejų. Na, o kaip formuojamos spurgytės ir kokio skystumo turi būti tešla matosi šiame video:
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ugOSt6mGFWM]
Formavimas, gan įdomus… Iškepas spurgytes išimame ir apibarstome cukraus pudra. Skanaus!
Apsirijėlis. Bele riebu ir daug cukraus. Kur tau kraujas nebus tirštas nuo tokio maisto.
Gerą kraują ima, blogo – ne 😀 nebūk pavydolis 😀
Nepavydoliauju, šiandien picą kepiau su alaus tešlos padu, tai ne ką kūdžiau pavalgiau, tik kad ne saldžiai, o sūriai.
Buržujus orkaitę turi? 😀
Jo, sena gera sovietinė Електра 1001М
Kepiau.labai skanios