Gavau (ne)baudą

Važiuoju pirmadienį sau ramiai iš darbo su autobusu ir žiūriu, Vaivorykštės stotelėje stovi kontrolės autobusiukas. Galvoje pradėjo suktis mintys, kad lyg ir pasibaigti mėnesinis bilietas savaitgalį turėjo.

Greitai atsidarau Trafi apsą, drebandčiom rankom pradėjau spaudinėt ikonkes, buvo mintis, kad gal dar spėsiu nusipirkti ir aktyvuoti, bet iš streso nu niekaip nepavyko rasti kur tą bilietą pirkti 🙂

Niekada gyvenime nesu sąmoningai važiavęs be bilietėlio, visada sąžiningai pirkdavau juos, aktyvuodavau ir dabar tokia situacija tikrai labai daug streso sukėlė.

Autobusui sustojus stotelėje, nusprendžiau nebandyti likimo ir prisipažinti kontrolierei. „Prisipažįstu, neturiu bilieto, pamiršau pratęsti”, – išlemenau drebančiu balsu. Kontrolierė, mano nuostabai, sureagavo labai ramiai. Tikėjausi, kad jau vesis į savo autobusiuką pildyti baudos lapo, bet vietoj to, ramiu balsu pasiūlė išeitį: „Galite vietoje nusipirkti bilietą už 8 eurus dviems valandoms, tai nebus laikoma bauda.” Su palengvėjimu atsidusau ir sutikau su šiuo pasiūlymu.

Gavęs čekį ir patvirtinimą, kad galiu važiuoti 2 valandas, ėmiau mąstyti apie šią situaciją. Visai nustebino, tokia galimybė susimokėti „užmaršumo mokestį” ir nagauti realios baudos. Nors šiaip dažnai matau kaip kontrolieriai vedasi zuikius į autobusiuką. Gal man čia pasiūlė tokią išeitį, nes pats parisipažinau ir neišsisukinėjau?

Grįžęs namo parašiau laišką trafi.lt. Pasidalinau savo patirtimi ir paprašiau suteikti API prieigą prie sistemos, kad galėčiau pats susikurti priminimus apie besibaigiantį bilietą. Laukiu atsakymo.

5 komentarai apie “Gavau (ne)baudą”

  1. Nu ko ten per karščius į darbą autobusais grūstis, kai dviratį turi. O tas zuikii bilietas jau senokai reklamuojamas, keista, kad toks pigus.

    Atsakyti

Parašykite komentarą