Autobusų vairuotojai

Šiandien važiuoju 7 autobusu namo, atrodo viskas gerai, bet „Autobusų parko” stotelėje jis sustojo ir nepradeda važiuoti… vairuotojas išlipo, išėjo į lauką, priėjo prie atidarytų vidurinių durų, kelis kartus pakėlė ir metė tą platformą, kuri skirta neįgaliesiems su vežimėliu patogiau įvažiuoti į autobusą.

Tada vairuotojas jau per autobuso vidų grįžo į savo vietą, uždarė autobuso duris, išjungė šviesas, užgesino variklį. Kurį laiką tyla… tada užsidega šviesos, užsiveda variklis, atsidaro durys. Po akimirkos, šviesa išsijungia, variklis gęsta, durys užsidaro, per garsiakalbius pasigirsta pranešėjos balsas, sakantis: „Autobusų parkas”.

Ir taip gal kokias 5 minutes. Per tą laiką, vairuotojas nepasako nė žodžio. Ir žinok, verta čia laukti, ar neverta, važiuosim ar nevažiuosim toliau….? Vienas keleivis neatlaikęs, atsidarius durims išlipo ir nuėjo, o iš paskos ir aš. Kol ėjau iki namų kokias 10-15 minučių, nemačiau, kad tas autobusas man iš paskos atvažiuotų.

Praėjusią vasarą, panašiai buvo važiuojant į darbą. Įlipau į 7 autobusą „Žirmūnų” stotelėje, o jis lėtai lėtai pradėjo važiuoti. Sustojo pusiaukelėje iki „Kareivių” stotelės. Nei išlipt, nei ką. Užgesino variklį, pastovėjo kelias minutes, užsivedė, važiuoja toliau. „Kareivių” stotelėje, pasiėmė keletą keleivių, pastovėjo ilgokai ir vėl lėtai lėtai iki „Žirmūnų seniūnijos”, ten vėl sustojus ilga pauzė. Ten bestovint mus pasivijo ir aplenkė kitas 7 autobusas. Tada vėl lėtai lėtai privažiavus „Autobusų parką” vairuotojas pasakė: „Toliau nevažiuosim”.

Suprantu, kad autobusai genda ir pan. nu bet kažkaip norėtųsi iš vairuotojo gauti informaciją ankščiau, kad jau čia viskas, geriau lipkit į kitą autobusą. Jiems, tikriausiai, neuždrausta kalbėti su keleiviais?

2 komentarai apie “Autobusų vairuotojai”

  1. Kaip ir visur visokių žmonių yra. Ne visi stengiasi suprasti kitus… 🙂 gerai, kad netoli namų buvai ! 😊

    Atsakyti

Parašykite komentarą