Andrius Tapinas – Vilko valanda

Kai kelionė į darbą trunka apie valandą, o paskui vakare atgal, kartais, dar ir ilgiau, tai audio knygas gliaudau kaip siemkas 🙂 Na, klausaunt daugiau nei po 2 valandas per dieną, jos tikrai greitai susiklauso, kad ir kokios trukmės bebūtų. Todėl ir Andriaus Tapino „Vilko valanda” knygą sudorojau greičiau nei per dvi savaites.

Knyga „Vilko valanda” yra apie alternatyvų XX a. pradžios, laisvąjį Aljanso miestą Vilnių, kuris yra alchemikų ir mechanikų miestu. Pasakojime pilna įvairių istorinių asmenybių, kurios čia atkeliauja iš įvairių laikotarpių. Čia galima sutikti Joną Basanavičių, Bėdų Rožę, Solomoną, keletą kartų išgirsti Vileišio pavardę arba pabaigoje, net ir Venskienės.

Pradėdamas klausytis šios knygos, pradžioje tikėjausi, kad čia reikia ieškoti perkeltinių prasmių ir bandyti tai sujungti su kažkokiais tikrais įvykiais, bet greitai supratau, kad aš čia be reikalo šitais ieškojimais užsiimu, nes čia tiesiog visiškai atskira istorija.

O istorija papasakota labai vaizdingai – su visokiais automatonais, dirižabliais, įdomiais mechanizmais… Jame minima įvairių, žinomų Vilniaus vietovių, kai kurie rajonai, gatvės, todėl pasinerti į fantaziją ir matyti siužetą vaizduotėje buvo labai lengva. Tam visam vaizdingumui ir emocijoms sustiprinti, garso takelyje dar pridėta ir muzikos bei įvairių garso efektų, todėl klausantis jautiesi lyg žiūrėtum filmą.

Ir išties, klausantis ne kartą kilo mintis, kad ši knyga galėtų būti labai geru įkvėpimu geram filmui. Aišku, su lietuviškais filmų biudžetais ir filmų kūrėjų požiūriu, tokio filmo niekada neišvysime.

Ai, ir dar. Klausant visada neapleido jausmas, kad visa šita istorija man jau kažkur girdėta… Bet čia gal tiesiog dėl knygos Steam Punk stiliaus siejau jį su kažkokiu kitu pasakojimu…

Taigi šią knygą labai rekomenduoju. Tikrai, labai įdomi ir įtraukianti knyga.

Beje, ją, kaip ir visas klausytas audioknygas pirkau Audioteka.lt. Jeigu nuspręsite ją įsigyti ir jūs, tai pirkdami nurodykite nuolaidos kodą KSI ir gausite 15% nuolaidą.

Vertinimas: 👂👂👂👂👂👂👂👂👂👂

Parašykite komentarą