Google Pay Lietuvoje

Prieš keletą mėnesių internetuose pradėjo sklisti gandas, kad į Lietuvą atkeliauja Google Pay paslauga. Teoriškai Lietuvoje ji kol kas taip ir nestartavo, bet praktiškai naudotis galima jau kurį laiką.

Įsidiegti GPay yra keletas būdų. Vienas būdas sako, kad reikia būti toje šalyje kur GPay oficialiai veikia, ir ten Play Store jis automatiškai atsiranda. Aš keliauju mažai, todėl man šis būdas netiko. Pasinaudojau paprastesniu – tiesiog parsisiunčiau ir įsidiegiau šį apk failiuką.

Banko kortelės

Google Pay fainas tuo, kad jame gali priregistruoti savo banko korteles, ir joms nustatyti bekontaktį apmokėjimą telefonu. Lietuvoje bekontakčiais mokėjimas telefonu gali džiaugtis tik SwedBank klientai, o GPay šį trūkumą išsprendžia. Tiesa netiesiogiai.

Google Pay, kol kas su Lietuvos bankų kortelėmis neveikia. Tačiau ji veikia su mano naudojamomis Monese ir Curve kortelėmis. Apie Curve esu plačiau rašęs, tačiau trumpai tariant į Curve appsą pridėjus savo turimą Lietuviško banko kortelę ir Google Pay nurodžius bekontakčius atsiskaitymus iš Curve kortelės, atsiskaitant telefonu pinigai bus nuskaitomi tiesiai iš Lietuviško banko sąskaitos. Žodžiu, Curve yra puikus būdas apeiti atsiradusioms kliūtims.

Keista, bet tiesiogiai, Google Pay man nei su N26 nei su Revolut neveikia. Tiesa, Revolut apps’as atmetė kortelės autorizavimo užklausą. Nežinau kaip suteikti tą leidimą, tai gal dėl to ir neveikia. N26 oficialiai skelbiasi, kad su GPay veikia, bet kažkodėl tik ne man…

Nuolaidų kortelės

Kita naudinga Google Pay funkcija – su ja galima nuskenuoti ir telefone išsisaugoti įvairių parduotuvių nuolaidų korteles. Ši funkcija, šiuo metu, veikia tik su tarptautinėmis parduotuvėmis, t..y. tomis, kurios yra ofcialiai Google Pay veikiančiose šalys ir tik tomis kortelėmis, kurios turi brūkšninius kodus. Pvz. Forum Cinemas kino klubo kortelės įtraukti negalėjau, tačiau Peek & Cloppenburg, Pins ir Lyoness korteles pridėti pavyko.

Žodžiu, Google Pay yra labai šauni paslauga, už ją geresnė yra tik Samsung telefonams pritaikyta „Samsung Pay”, bet apie ją kiek vėliau.

26 komentarai apie “Google Pay Lietuvoje”

  1. Na, įdomu. Aš Swedbanku naudojuosi jau beveik kasdien, patogu žiauriai, pridedi telefoną ir viskas. Gal tik pora kartų sutikau, kad NFC nepalaikytų skaitytuvai, sevoviniai kažkokie, bet šiaip viskas ok. O dėl lojaumo kortelių telefone tai mano svajonė, dabar gal 30 nešiojuos, siaubas.

    Atsakyti
    • Aš tai dar visaip bandau apgauti Samsung ir pasijungti Samsung Pay, tik kol kas niekaip nepavyksta. Su Samsung Pay, būtų galima atsiskaitinėti net ir tuose kortelių skaitytuvuose, kurie bekontakčių kortelių nepriima – jis moka imituoti kortelės magnetinės juostelės signalą, ar kažkaip taip. Žodžiu, ren tai super dalykas.

      Atsakyti
  2. Su N26 ne visoms šalims veikia „Every N26 Mastercard works with Google Pay. But there are restrictions depending on your country.”.

    O su Revolut pats naudoju, tai pavyko tik su VISA kortele, Mastercard netiko jiems 🙂

    Atsakyti
    • Aš kaip tik Visa ir bandžiau prijungt. Internete skaičiau, kad su naujomis kortelėmis nepavyksta ir ten kaip tik minėjo, kad seni mastercard’ai veikia, o naujos Visa’os – ne 🙂 tai įdomiai čia tada 🙂 na, bet Curve visas problemas išsprendžia 🙂

      Atsakyti
          • Registruojant Visa kortelę buvo tas pats, į revoliutą ateidavo užklausa ir toliau nieks nevykdavo…
            Kortelę pavyko prijungti taip:
            1.Revoliut appse reikia pakeisti adresą į pvz. Lenkijos.
            2.Įdiegus Google pay programą, revolut appse, „kortelių” skiltyje atsirado Google Pay ženkliukas, kurį paspaudus, pats Revoliutas prideda visą info apie kortelę į GPay (pačiam į GPay nieko vesti nereikia).
            3. Į el. paštą ateina laiškas dėl autorizavimo patvirtinimo.

          • kaip jūs adresą keičiat? Pas mane LT nustatyta, spaudinėju ant PL ar UK – nereaguoja, lieka LT. Keičiau lokaciją su VPN, tas pats.

          • Isidiegiau APK GPay ,pabandziau aktyvuoti Revolut bet neleidzia. Keiciau adresa i lenkiska, bet vistiek neleidzia nes Revolut kortele su LT.. raidem saskaitos pradzioj ir mato kad Lietuva ir neaktyvuoja.Turbut ir neaktyvuos?

  3. Vienas būdas sako, kad reikia būti toje šalyje kur GPay oficialiai veikia, ir ten Play Store jis automatiškai atsiranda.

    Buvau Kanadoj, USA, UK… Lenkijoj, visur bandžiau įsirašyti GPay, bet rezultatas tas pats, kad telefonas nepalaiko šios programos (Sony Xperia XZ1)

    Atsakyti
    • Na, egzistuoja čia matyt, visokių slaptų niuansų… Aš kai dabar įjungiu GPay, tai appse matau tik info apie paskutinius mokėjimus kortele. Bet kai buvau įsidėjęs UK kortelę, tai mačiau dar ir artimiausias atsiskaitymo vietas (aplinkines parduotuves Vilniuje) ir dar kažką… žodžiu daug kas priklauso ir nuo to kokia kortelė įdėta į tel.

      Atsakyti

Parašykite komentarą