Fipilock spyna – pirštas vietoje rakto

People Fitness sporto klube, kaip ir LemonGyme, rūbinės spintelėms reikia turėti savo spyneles. Aišku, fainiau būtų, kad nereikėtų nešiotis papildomų daiktų, nu bet kad jau sporto klubas iš pigesnių, tai ginčytis čia nelabai yra kur. Iš esmės tą spynelę nešiotis ne tokia ir didelė problema, labiausiai erzina nešiotis spynelės raktą būnant pačioje treniruoklių salėje.

Pirma atėjusi į galvą mintis buvo – nusipirkti kodinę spynelę. Na, bet čia jau kaip ir praėjusio amžiaus išradimas, nekažkaip būtų su tokia sporto klube pasirodyti – ką paskui kiti pagalvos…?

Žodžiu, įsigijau šio amžiaus išradimą – Fipilock spyną, kuri atsirakina nuskaičius piršto antspaudą.

Spyna atrodo, kad solidi – sunkoka (250g), tvirta, pagaminta iš cinko lydinio. Įmontuota 180 mAh 3,7 V baterija. Pasižymi gan dideliu tikslumu – klaidingo atmetimo rodiklis <1%, klaidingo priėmimo procentas: <0,002%. Piršto antspaudas atpažįstamas mažiau nei per 1 sekundę.

Be papildomų priemonių jos tikrai nesugadinsi. Ji atrakinama dviem būdais – piršto antspaudu arba raktu, įkraunama – USB-C laidu.

Rinkdamasis spyną specialiai išsirinkau tokią, kuri būtų dar ir raktu atrakinama. Kol neištestavau, neturiu pasitikėjimo ja. O kas jei išseks baterija, o kas jei duše išbrinkus piršo antspaudui jo neatpažins..? Bent jau pradžioje planuoju spynos raktą kur nors nešiotis – pvz vieną priklijuoti lipnia juosta prie gertuvės, kitą – prie šampūno buteliuko.

Spynos veikimas labai elementarus ir paprastas. Pirmą kartą ją paėmus reikia užregistruoti pirštą administratorių. Juokingai skamba terminas „Pirštas administratorius” nu bet taip jau pavadino gamintojas. Registravimas vyksta taip:

  1. Trumpai spustelėti spynos „arką” ar kaip ten ji vadinasi.
  2. Pradėjus mirksėti mėlynai lemputei reikia pridėti pirštą prie skenerio ir palaikyti 3 sekundes.
  3. Tuomet 10 kartų su tuo pačiu pirštu paliesti skenerį, kiekvienas palietimas lydimas trumpo pyptelėjimo. Po 10 karto girdimas ilgas pyptelėjimas.

Kai administratorius nustatytas, galima pridėti ir dar keletą piršto antspaudų, savo, ar kito žmogaus (iki 10).

  1. Vėlgi, reikia paspausti arką
  2. Palaikyti pirštą administratorių ant skenerio 3 sekundes, kol pradeda pakaitomis mirksėti raudona ir mėlyna lemputė.
  3. Dar kartą trumpai paliečiame administratoriumi skenerį
  4. 10 kartų paliečiami nauju pirštu.

Ir viskas. Piršo antspaudai atpažįstami pirštą uždėjus nebūtinai ta pačia kryptimi, kaip priregistruojant – galima ir šonu ir pan. Taigi visai geras nusisekęs pirkinys. Džiaugiuosi. Spyną galima nusipirkti čia.

2 komentarai apie “Fipilock spyna – pirštas vietoje rakto”

  1. Viskas faina, bet aš įsivaizduoju tokią situaciją, persirengiu, užrakinu, einu pasportuoti, vien tik su triusikai ir maikute. Grįžtu, o batareika išsikrovė 🙂 Nei rakto, nei į mašiną patekti, nes mašinos raktai spintelėje, nei telefono, nieko 🙂 O jei nešiotis raktą reik, tai ir taip nešiojuosi, tada kokia nauda iš tokios spynelės. Įdomu kaip spręsti šią problemą.

    Atsakyti
    • Aš vieną raktelį prisegiau prie gertuvės dangtelio laikiklio, kitą – lipnia juosta prie šampūno buteliuko 😀 tai kur bebūčiau sporto klube, visur turiu atsarginį raktelį 🙂 žodžiu, visur jis su manim, bet ir nešiotis atskirai nereikia 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą