Ir vėl į Gym’ą…

Kažkur maždaug jau lygiai metai, kai nebuvau sporto klube. Kai susitvarkiau ir pradėjau važinėti paspirtuku, tai sutapo, kad po to daugiau į sporto klubą ir nėjau. Planavau grįžti sportuoti sausį, tačiau nepavykus gauti gerų sąlygų noras sportuoti praėjo.

Dabar pajutau, kad sportuoti man ne tiek norisi, kiek būtina. Atsirado kažkoks apatiškumas viskam, tingumas, keliant kokį nors svorį atsiranda kažkoks kaip tempimas nugaroje…

Po dviejų savaičių atostogų gimtinėje, sugrįžus į Vilnių, tapo nebeįmanoma numesti priaugtų kilogramų. Nors kalorijų suvalgau ne taip ir daug (apie 1700), svoris krenta labai vangiai. O per „cheat day” priaugtą svorį nusimetu tik per kokias 4-5 dienas. Realiai suvokiau, kad paskutiniu metu labai mažai judu.

Bet labiausiai išgąsdino tai, kad grįžęs namo po darbo, jausdavausi toks baisiai nuvargęs, tarsi grįžęs iš anglių kasyklos – balsas nusilpęs, akis peršti, ir jokio noro ar jėgų ką nors veikti… Jeigu tekdavo po darbo su kuo nors susitikti, tai to susitikimo metu praktiškai miegodavau.

Kurį laiką netgi maniau, kad taip pasireiškia feritino trūkumas kraujyje, nes po kraujo donorysčių jis yra apmažėjęs. Pradėjau gerti geležies papildus, bet situacija iš esmės nesikeitė.

Paskui po truputį pradėjo rastis noras eiti sportuoti. Ypač panorau eiti, kai pamačiau reklamą, kad rekonstravus GO9 į G9, jame atidarė ir Gym+ ir narysčių kainos ten visai patrauklios. Dar kalbinau Mantą prisijungti, nes su kompanija visada motyvacijos daugiau būna, o ir šiaip smagiau. Bet tas tinginys atsisakė. Neradęs kompanijos, nutariau eiti sportuoti į klubą esantį arčiausiai namų – People Fitness, kurį lankiau pernai.

Na, ir tarsi įvyko stebuklas, jau po pirmos treniruotės, kitą dieną jaučiausi kupinas energijos, vėl nuotaika pagerėjo, vėl norisi veiklos, nebėra nuovargio. Kaip paskui paaiškino kolega – sportas suaktyvino testosterono gamybą, kuris ir lėmė išaugusį mano energingumą.

Neveltui sakoma, kad sportas – sveikata.

7 komentarai apie “Ir vėl į Gym’ą…”

  1. Sveikinu sugrįžus į sportą. Ale, va, ką reiškia jaunas organizmas, metai praėjo ir nieko. O aš va per atostogas savaitę nebuvau sporto salėje ir jau nugarą skaudą, jau viskas blogyn ir blogyn. Žodžiu, ką noriu pasakyti, kad labai rekomenduoju paversti tai gyvenimo įpročiu ir negalvoti, ar čia reikia sportuoti, ar ne. Senatvėje organizmas už tai atsidėkos 🙂

    Atsakyti
    • Ačiū, na kol kas tą sekasi daryti – 3 mėn. ir nė vienos praleistos treniruotės 🙂 o sugrįžus po pertraukos nereikia imti tų pačių svorių, kurie buvo iki jos 🙂 reikia su šiek tiek mažesniais padirbėt, tada neturėtų nieko skaudėt 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą