Curve – viena kortelė visiems bankams

Kiek banko kortelių turite? aš turiu tris – SwedBank, Revolut ir N26. Visas jas nešiojuosi piniginėje ir svajoju, apie tai kaip Samsung Pay pradės veikti Lietuvoje ir bus galima už pirkinius atsiskaityti išmaniuoju laikrodžiu.

Turėti keletą bankų man yra labai patogu. SwedBank – pagrindinis, Revolut ir N26 tokie kaip ir atsarginiai. Prie Swedbank kortelės esu per daug pripratęs, kad galėčiau visiškai atsisakyti, Revolut labai patogi, kai tenka darbe susimesdinėt kokioms nors kolegų dovanoms… Žodžiu, visos turi savo privalumų.

Tačiau, kad piniginėje nereikėtų nešiotis trijų skirtingų kortelių, jas apjungiau ir dabar naudojuosi viena, Londono fintech startuolio sukurta, Curve kortele.

Curve – tai fizinė Mastercard kortelė. Tai nėra bankas ir IBAN sąskaitos numerio jis nesuteikia. Naudojantis Curve programėle, galima pridėti savo jau turimas banko korteles (Swed, Seb, Revolut, N26…) ir atsiskaitinėti su Curve kortele. Pinigai bus nuskaityti nuo tos kortelės, kuri bus nurodyta kaip numatytoji.

Įdomu tai, kad po atsiskaitymo per 14 dienų dar galima persigalvoti ir jau įvykusiam atsiskaitymui parinkti kitą kortelę. Naudojantis tik vieno banko kortele Curve kortelė nieko naujo nepridės, tačiau turint keletą, patogumo bus tikrai daugiau.

Curve kortelę galima pridėti ir prie Google Pay ir tokiu būdu telefonu atsiskaitinėti net su tų banko kortelėmis, kurios nepalaiko Google Pay ir atsiskaitymų telefonu.

Taip pat yra ir lojalumo programa – pasirinkus nemokamą kortelės planą galima pasirinkti tris parduotuves, kuriose atsiskaitant bus suteikiama nuolaida. Aš pasirinkau LIDL, H&M, ir Spotify. Iš veikiančių Lietuvoje dar yra IKEA, Netflix ir Booking.com.

Po registracijos, kortelė yra išsiunčiama iš karto, o mane pasiekė per dvi savaites. Nors startuolis ir Londono, bet siuntinukas keliavo iš Frankfurto Vokietijoje.

Ir aišku, kaip gi be nuotykių? Iš pašto dėžutės išsiėmus pakuotę, ji jau buvo praplėšta. Jei kur nors skirstymo centre kas nors būtų pasmalsavęs, tai paprastai tokia siunta yra supakuojama į voką, užanspauduojama… čia gi vaizdas toks, lyg koks paštą išnešiojantis žmogelis būtų panoręs pažiūrėt ką gavau. Eik žinok dabar, ar nenusirašė kortelės duomenų… na, parašiau į Lietuvos paštą, žiūrėsim ką papasakos.

Jei nuspręsite įsigyti šią kortelę, registruodamiesi nurodykite kodą ANM3RM9E, su juo gausite 20 eurų dovanų (aš gausiu taip pat, ačiū už tai iš anksto 🙂 )

14 komentarų apie “Curve – viena kortelė visiems bankams”

    • O kaip tas pats Revolut ar N26? naudojuosi ir nieko nemoku 🙂 taip pat Curve. Pinigus Curve gali uždirbti iš mokamų narysčių ar pinigų gryninimo bankomatuose, jei viršiji limitus.

      Atsakyti
  1. Prie google pay prideti galima bet atsiskaitymai mobiliuoju per google pay galimi kolkas tik UK.

    Atsakyti
  2. Sveikas Justinai,

    Na man kažkodėl neleidžia prideti Curve kortelės prie Google Pay.
    APK faila atsisiunčiau iš jūsų nuorodos.
    Gal dar kažka reikia padaryti?

    Atsakyti
  3. Nu neleidžia dėja nei ijungus nei išjungus vietove prideti bekontakčius atsiskaitimus.
    Rašo jog jums reikia kreiptis į Banka.
    Gal kam yra buve panašiai???

    Atsakyti
    • Man lygiai tas pats. Pridėjus Curve kortelę prie Google Pay neleidžia aktyvuoti bekontakčio atsiskaitymo. Tokia pat situacija kaip Rimantui.

      Atsakyti
        • Versija tikrai senesnė nei tavo. Aišku paspaudus „naujinys” nieko nesidaro. Tai kaip suprantu reikia bandyti naujausios versijos apk failo ieškotis ir vėl bandyti Curve pririšti.

          Atsakyti

Parašykite komentarą