Pasyvių pajamų kūrimas: paskoluklubas.lt ir kodėl neinvestuoju į savy.lt

Lietuvoje yra keturios platformos, kurios suveda norinčius pasiskolinti su norinčiais paskolinti žmonėmis – tai Savy.lt, Finbee.lt, Stinga.lt ir paskolųklubas.lt. Savo investavimą į skolas pradėjau nuo Savy.lt, o dabar daugiau dėmesio skiriu paskolųklubas.lt.

Kas yra P2P skolinimas

Tarpusavio arba P2P skolinimas, tai toks skolinimas, kai skolos prašančiam žmogui, pinigus sumesti gali keletas žmonių, įvairiomis sumomis. Sumos paprastai prasideda nuo 5 eurų.  Tokio investavimo privalumai:

  • Galima pradėti investuoti turint nedidelę sumą pinigų;
  • Palūkanos gaunamos kiekvieną mėnesį;
  • Investavimas gan paprastas ir suprantamas
  • Gan nemaža investicinė grąža.

Taigi aš skolinti pradėjau Savy.lt platformoje. Pradžioje man ten viskas labai patiko, skolų buvo nuolatos. Tačiau šiam momentui paskolinti yra gan sudėtinga – skolintojų daug, skolų per mažai. Taigi jau keletą mėnesių į savy.lt neįnešu nė cento, tiesiog atgautą skolos dalį su palūkanomis investuoju toliau.

Paskolų klubui, kiekvieną mėnesį skiriu maždaug 5% savo atlyginimo, o sugrįžusius pinigus toliau investuoju. Kadangi šiuo metu gaunamo atlyginimo man užtenka ir pragyvenimui, ir investavimui, ir taupymui, todėl iš P2P skolinimo uždirbtas palūkanas pradėsiu išsiiminėti, kai tikrai to reikės, pvz, kai išeisiu į pensiją.

Kuo man patinka paskolų klubas

Pirmiausia savo dizainu ir informacijos pateikimu. Mano akims jis daug patrauklesnis, nei savy.lt. Taip pat pačiame tinklalapyje daug patogiau stebėti informaciją apie savo investicijas – ties kiekviena investicija pateikia informacija apie visus veiksmus.

Pavyzdžiui, galima matyti, kad vėluojančiam paskolą grąžinti skolininkui buvo siųsti priminimai susimokėti skolą, pateikiama info kada skolininkas teigia atliksiąs mokėjimą ir pan.

Taip pat pateikiama įvairi statistika.

Tiesa, man, kaip analitikui, čia trūksta galimybės susigeneruoti atliktų mokėjimų ataskaitas (savy.lt tą leidžia padaryti), todėl negaliu pasidaryti analizės savo pjūviais.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis skolą investavimui

Investuoti galima dviem būdais – rankiniu būdu (kai tiesiog žiūri sąrašą esančių paskolų prašymų ir pats pasirenki į ką investuoti) arba automatiniu (kai sistema pati investuoja pagal tavo iš anksto nusimatytus parametrus). Čia mėgstu rinktis pats, o rinkdamasis paskolas labiausia atkreipiu dėmesį į šiuos dalykus:

  • Skolininko reitingą. Nemėgstu didelės rizikos todėl į rizikingiausias C reitingo paskolas investuoju mažai.
  • Kadangi renkantis paskolą yra pateikiama informacija apie skolininko pajamas, visada įvertinu kiek pinigų jam liks kas mėnesį pragyvenimui, grąžinus skolas. Jei liekanti suma pragyvenimui yra mažiau nei 500 eurų, tai į tokią neinvestuoju. Nes manau, kad su mažiau nei 500 pragyventi be galo sunku, todėl skolininkas geriau rinksis nusipirkti pavalgyti, nei grąžinti skolą.
  • Neskolinu Studentamas ir Pensininkams – jų pajamos, paprastai, yra gan ribotos ir nedidelės, todėl su jais geriau neprasidedu.
  • Neskolinu, kai skolos tikslas – vartojimas. Jei nėra pinigų pragyvenimui – nebus ir grąžinimui.

Bet kaip ten bebūtų, vėlavimų išvengti sunku. Dažniausiai, kaip ir galima tikėtis, vėluoja C reitingo skolos, o iš, mano turimų A reitingo paskolų vėluoja tik viena. Bendrai visų paskolų vidutinės palūkanos yra 17.36%, tai gan neblogas skaičius.

Užsiregistruoti Paskolų klube galite paspaudę šią nuorodą. Tokiu būdu dar gausite 10 eurų savo pirmosioms investicijoms.

5 komentarai apie “Pasyvių pajamų kūrimas: paskoluklubas.lt ir kodėl neinvestuoju į savy.lt”

  1. Na, įdomu, gražą tikrai didelė. O kokias nors garantijas tarpininkas duoda, ar tai absoliučiai visiškai tavo rizika. Reiks ir man jaučiu pabandyti.

    Atsakyti
    • Galima apdrausti paskolą ir gauti fiksuotas 10% palūkanas, bent jau savy. Paskolų klube irgi yra panaši galimybė, bet ja aš nesinaudoju- rizikuoju🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą