Galaxy Watch Active

Naudojausi Startos laikrodžiu, džiaugiausi, bet Gear Fit2 sentimentus vistiek jaučiau. Stratos – geras laikrodis, labai gražus, tačiau aš jį labiau įsivaizduoju ant kokio nors bėgiko rankos. Man, vis dėlto, svarbiau funkcionalumas ir malonus valdymas, todėl nusipirkau Galaxy Watch Active.

Išvaizda

Galaxy Watch Active dizainas kitoks nei ankstesnių versijų, ir jei reikėtų spėti jo gamintoją, tai vargu ar pamanytum, kad tai Samsung kūrinys.

Laikrodis labai minimalistinės išvaizdos, korpuse turi du mygtukus. Active nebeturi ankstesniuose laikrodžiuose turėto, sukiojamo žiedo. Tiesą sakant, būtent dėl to jį ir pasirinkau. Man labai patinka, kai prietaiso ekranas yra „neįrėmintas”, o laikrodžiai su tuo žiedu atrodydavo nekaip. Tuo labiau, kad žiedas yra aukščiau nei ekranas, ir tas gylio jausmas dar labiau gadino vaizdą.

Nusiėmus nuo rankos Stratos ir užsidėjus Active, pastarasis pasirodė vaikiškas, nedidelis, lengvas ir minimalistinio dizaino.

Funkcionalumu ir patogumu vėl galiu džiaugtis. To jau buvau išsiilgęs per daugiau nei pusmetį naudojimosi Stratos laikrodžiu. Čia ir Spotify patogiau valdyti ir telefono žadintuvą galima išjungti, žinutes atsakyti ir t.t.

Pulsometras

Ši funkcija labiausiai mane sužavėjo. Įdomus jis tuo, kad pulsą matuoja nuolat, ne tik treniruočių metu ir iš karto įspėja, jei aptinka nenormalų pulsą. Taip pat yra stebimas ir streso lygius. Koks čia tikslumas su stresu, tai sunku pasakyti, na bet jei ne treniruotės metu pulsas užkyla, tai gal tą ir galima laikyti stresu, na gal ir išmatuojamas dalykas.

Ekranas

28.1mm skermens (360 x 360 raiškos) Super AMOLED ekranas atrodo labai gražiai. Ankstesniuose mano turėtuose laikrodžiuose ir apyrankėse nebuvo galimybės rinkti teksto ir atsakyti į žinutes, na, o Active šią galimybę turi. Nors ekranas ir visai nedidelis, tačiau tekstą rinkti nesunku. Tiesa, laikrodyje dar yra mikrofonas ir Bixby, todėl tekstą galima jam padiktuoti. Deja, bet bent jau kol kas, Lietuvių kalbos jis nesupranta.

Baterija

Jei tikėtume popieriniais skaičiais, tai su 230mAh laikrodis turėtų veikti iki 90 valandų, jei jis tik būtų ant rankos ir nieko nedarytų. Standartiškai naudojant turėtų ištempti virš 45 valandų, o jei eitume sportuoti į lauką ir su įjungtu GPS jau neturėtų viršyti 15 valandų.

Aš su juo dar nesportavau, tačiau esu įjungęs nuolatinį pulso stebėjimą, Bluetooth, ir visada įjungtame ekrane jis man dar rodo laiką. Tokiu apkrovimu dienos pabaigoje dar būna likę virš 30% baterijos. Ją įkraunu prieš miegą, na ir naktį jis jau būna man ant rankos ir dirba savo darbą.

Pilnai laikrodis įkraunamas maždaug per 2 valandas, įkrovimui naudojant bevielį įkroviklį. Kraunant rodoma kiek procentų laikrodis jau įkrautas ir kiek dar liko laiko iki pilno įkrovimo.

Netikslumai

Atliekant kokią nors treniruotę 10 min. laikrodis ją atpažįsta ir pradeda skaičiuoti treniruotės laiką. Bėgimą, ėjimą jis atpažįsta ir su tuo viskas tvarkoje, tačiau važiuojant paspirtuku, jis nemato, o ir neturi galimybės pajausti, kad kojos nejuda, todėl tokį pasivažinėjimą užskaito kaip važiavimą dviračiu.

Į laikrodį galima įdiegti Endomondo appsą. Endomondo su SHealth galima suporuoti ir tuomet su Endomondo užfiksuotos treniruotės persikelia į SHealth. Tačiau atvirkščias sinchronizavimas kažkodėl neįvyksta. Suporavus SHealth su Strava, į pastarąją treniruotės persikelia be problemų, tai čia matyt, koks nors Endomondo bugas, kuris neišsprendžiamas jau seniai.

Na, o visa kita, šiame Active laikrodyje, kaip ir tvarkoje. Geras laikrodis, funkcionalus, nestringa valdymas, malonus akims meniu, minimalistiškas. Kol kas tik gerus įspūdžius palieka.

10 komentarų apie “Galaxy Watch Active”

  1. Ooo, geras straipsnis. Nes aš dabar irgi jau užsimaniau išmanaus laikordžio ir visai pasimečiau kaip išsirinkti. Dabar pas mane sąrašiuke (jau lyg iki tiek sutrumpinau): Huawei Watch GT, FitBit Ionic, FitBit Versa, Xiaomi Amazfit Smart Watch Startos 2S bei Samsung Galaxy Watch. Kaip išsirinkti 🙁 Funkcijos visų lyg panašios, toks įspūdis, kad teks rinktis pagal dizainą 🙂 Man lyg gražiausi Huawey ir Samsung.

    Atsakyti
    • Jei nėra svarbu baterijos gyvavimo laikas, tai tada skirtumas nedidelis 🙂 Xiaomis gražaus dizaino, baterija gerai laiko, bet meniu, toks „darbinis” 🙂 Galaxy funkcionalesnis, galima programėlių parsisiųsti, bet su baterija problema, mano atveju, kai sujungta viskas, tai kasdien kraunu. FitBit ir Huawey nebandęs, tai nuomonės neturiu. Geriausia būtų pirkti visus gyvai pačiupinėjus 🙂

      Atsakyti
  2. Išsirinkau – Huawei Watch GT. Siunčia dabar, greit gausiu. Na, kai tą Huawei toks Trumpas nori į bankrotą nuvaryti, tai pats laikas kol dar Huawei gyvas – pirkti jų 🙂 O šiaip man gaila, kad politika taip gali įsikišti į konkurenciją. Aš kaip vartotojas, manau, kad prarandu, jei taip dirbtinai smaugiama konkurencija. Ai, žodžiu, laukiu pirmo savo išmanaus telefono.

    Atsakyti

Parašykite komentarą