Xiaomi išmanus kraujo spaudimo matuoklis

Savo tėvams vis bandau įpiršti išmanų kraujo spaudimo matuoklį, bet jie kol kas labiau pasitiki savo senuoju elektroniniu. Neaišku kiek jis tikslus, mechaninio jau seniai nebenaudoja, tai ir palyginti tikslumo nėra kaip. Na, o aš renkuosi išmanius prietaisus.

Šis Xiaomi kraujospūdžio matuoklis yra dviejų rūšių – su bluetooth ir be. Skirtumas tarp jų toks, kad versijoje be BT, matuoklio dock’e yra MicroUsb kištukas, ant kurio reikia užmauti telefoną. Versijoje su BT telefoną galima laikyti ir šalia dock’o.

Komplekte yra dock’as, tas dalykas kuris dedasi ant rankos ir į kurį pučiasi oras ir USB laidas dock’o įkrovimui.

Matuoklis valdomas telefonu, iHealth appsu. O išsimatuoti kraujospūdį labai paprasta – užsidedi ant rankos tą mėlyną daiktą, prijungi jo vamzdelį prie dock’o ir įjungi. Tuomet paleidi appsą telefone ir paleidi matavimą.

Kol pučiamas oras ir matuojamas kraujospūdis, telefono ekrane galima matyti ir kardiogramą. Kraujospūdis išmatuojamas gan greitai ir pateikiama tik pagrindinė informacija: sistolinis (viršutinis) ir diastolinis (apatinis), bei pulsas (+ / – 0.4kPa , + / – 3mmHg tikslumu).

Appse galima susikurti keletą profilių, todėl matuokliu naudotis gali keli žmonės. Žinoma, visa matavimų istorija taip pat yra kaupiama, o išsimatavus dar ir pateikiamas įvertinimas ir patarimai padėsiantys pagerinti savo sveikatą. Matuoklyje įmontuota 2200mAh įkraunama baterija, kuri, pilnai įkrauta, teoriškai, turėtų atlaikyti apie 5 mėnesius.

Žodžiu tokį daiktą reikėtų turėti visiems vyresnio amžiaus žmonėms, o ir jaunesniems nepamaišytų. Dabar jam kaip tik akcija, įsigyti galima čia.

Parašykite komentarą