Yuval Noah Harari – SAPIENS: glausta žmonijos istorija

Šią knygą gavau paklausyti nemokamai. Nemokamai perklausyti ją galite ir jūs, tereikia parsisiųsti „15 min klausyk” apsą. O ar vertą ją klausyti, dabar ir papasakosiu.

Šios knygos pavadinimas labai tikslus ir aiškiai nusako apie ką bus jos turinys. Knyga pradedama nuo žmonijos istorijos pradžios, kai prieš 100 000 metų žemėje gyveno šešios žmonijos rūšys. Kad ir kaip keistai tai nuskambėtų, bet čia man buvo labai didelė naujiena. Ir kalti dėl to yra visokie vadovėliai ir knygos, kuriuose Nendartaliečiai, Homo Erectus, Homo Sapiens ir kt. paveikslėliuose vaizduojami stovintys vienoje eilėje ir leidžiantys suprasti, kad kiekviena rasė tiesiog evoliucionuodavo į kitą. Bet iš tiesų visos tos rasės gyveno vienu metu, o Homo Sapiens kitas tiesiog išstūmė.

Istorija yra labai platus mokslas, o šioje knygoje yra pateiktos, mano manymu, pačios įdomiausios jos dalys, patys įdomiausi atradimai. Pasakojami yra ne tik istorijos faktai, tačiau apžvelgiamas ir žmonijos psichologijos vystymasis, todėl beklausydamas šios knygos dažnai susimąstydavau apie savo, ir ne tik savo, požiūrius tam tikrais klausimais. Supratau, kad iš tiesų, mes ne taip daug ir skiriamės nuo pirmykščių žmonių, kad žmones kamuojančios problemos visais laikotarpiais buvo labai panašios. O civilizuotais mes tapome ne taip ir seniai.

Apibendrinant, galiu pasakyti, kad tai viena geriausių, paskutiniu metu, skaitytų/klausytų knygų. Nenuobodi, suteikianti daug galimybių susimąstyti, ir pilna naudingos informacijos. Kadangi knygą galima išklausyti nemokamai, labai rekomenduoju visiems tą ir padaryti.

6 komentarai apie “Yuval Noah Harari – SAPIENS: glausta žmonijos istorija”

  1. Rytojaus? Ot, taip ir suvilioja. Oi, jei pirksiu, reik nepamiršti tavo nuolaida pasinaudoti 🙂 Dabar daug važinėti pradėjau, tai mašinoje klausysiu.

    Atsakyti

Parašykite komentarą