Xiaomi AirDots – pagaliau man tinka

Iš savo aplinkos (ir namų ir darbo) stengiuosi eliminuoti laidus. Naudoju naudoju bevielę pelę ir klaviatūrą, telefoną įkraudinėju bevieliu įkrovikliu… Ilgai ieškojau ir bevielių ausinių. Dideles „On ear” tipo turiu, bet su jomis sportuoti baisiai nepatogu. Pernai buvau nusipirkęs šias Xiaomi ausines, tačiau jos netiko mano ausims – vis iškrisdavo.

Gan neseniai Xiaomi išleido savo atsaką Apple AirPods ausinėms – AirDots. Jos man pasirodė visai įdomios, todėl įsigijau išbandymui.

Ausinių komplektą sudaro dvejos ausinės ir dėžutė. Dėžutė tuo pat metu yra ir ausinių įkroviklis. Ji turi įmontuotą bateriją, todėl ausinių baterijos kraunamos net ir tada, kai dėžutė nuo įkroviklio yra atjungta.

Ausinės įkraunamos per 1,5 valandos, o jomis muzikos galima klausyti iki 4 valandų.

Išėmus iš dėžutės, ausinės įsijungia automatiškai. Jų paviršius jautrus lietimui. Vienas trumpas palietimas sustabdo/paleidžia muziką arba atsiliepia į skambutį, su trumpi – įjungia Mi Home virtualią asistentę, kuri reaguoja į balso komandas, deja tik į kinų kalba pasakytas.

Man reikšmingiausias kriterijus perkant tokio tipo (in ear) ausines – jos turi gerai laikytis ausyse, neiškristi. Kadangi turiu, kaip mėgstu sakyti, gan nestandartines ausis. Tai šios man laikosi puikiai – šokinėjau, kračiau galvą, iš savo vietos jos nė krust. Sportuoti jos labai tinkamos. Muzikos kokybė gan vidutiniška, bet tikrai nėra bloga, todėl mano minimalius poreikius tenkina.

Po neilgo naudojimosi jomis kažkokių trūkumų nepastebėjau. Tiesa, pirmą kartą įjungus ausines, kairėje ausyje esanti, vis trumpam atsijungdavo nuo dešiniosios, t.y. joje maždaug sekundei vis pradingdavo garsas, tačiau vėliau šitas bugas susitvarkė.

5 komentarai apie “Xiaomi AirDots – pagaliau man tinka”

  1. Aš irgi noriu tokiu ausinių. Už max 5 eur 😀 Jei rimtai, palauksiu kol atpigs ir bus ilgesnė veikimo trukmė. Įdomu, kokia kitų panašių ausinių max veikimo trukmė.

    Atsakyti

Parašykite komentarą