Lympo Space – išmanių treniruoklių salė

Gal prieš kokias dvi savaites Facebooke pamačiau Antano Guogos įrašą apie Lympo Space išmanių treniruoklių salę. Tada ji manęs per daug nesudomino, nes pamaniau, kad anokia čia naujiena, juk ir Impuls+ A. Vienuolio gatvėje turi išmanius treniruoklius. Tai pats ir nebūčiau sumąstęs ten nueiti. Bet sulaukiau žinutės iš Beatos, kuri užsiregistravo nemokamai treniruotei ir pasiūlė tą patį padaryti ir man. Na, dviems smagiau, pamaniau, tai užsiregistravau ir aš.

Lympo Space įsikūręs Green Hall2 verslo centre, Upės g. 23, II aukšte. Surasti jį nebuvo sunku. Tačiau teko apsukti ratą, kad rasčiau kaip į jį įeiti, mat sekmadienio rytą atėjau pirmas (prieš 10 val.) ir visos durys buvo uždarytos. Tik po kurio laiko pamačiau atbėgančią trenerę manęs įleisti.

Treniruoklių salė įsikūrusi nedidelėje erdvėje, persirengimo kambariai, taip pat nedideli. Treniruoklių, jei neklystu, yra 12.

Pradžioje trenerė papasakojo kaip viskas veikia ir kam to reikia. Taigi visa esmė čia yra treniruoti giliuosius raumenis. Visi treniruokliai yra pritaikyti tik giliųjų raumenų treniravimui, nes jie yra treniruojami tuo metu, kai savo judesio amplitudėje atlieki stabdymą. Taigi čia sportuojama visai kitu principu. Sportuodamas su šiais treniruokliais, raumenų neužsiauginsi, jėgos rodikliai taip pat nepadidės. Tačiau gausi kitokią naudą.

Prieš pradedant treniruotis, trenerė pirmiausia suvedė mano duomenis į sistemą (ūgį, svorį, ar ką nors skauda…). Pradėdamas treniruotis, prie kiekvieno treniruoklio turi „prisiloginti” su kortele, o tada pagal prieš tai įvestus duomenis, treniruoklis automatiškai susireguliuoja.

Pradedant treniruotis su pirmuoju treniruokliu, dar reikėjo įvesti ir informaciją apie tai kaip jaučiausi (gerai, pavargęs, ar energingas), bei kiek valandų miegojau. Nuo to irgi priklauso treniruotės intensyvumas. Pvz. pažymėjus, kad esu pavargęs gaučiau lengvesnę treniruotę.

Kad treniruokliai suprastų mano galimybes, su kiekvienu iš jų turėjau atlikti testą. Testas iš esmės skirtas nustatyti mano judesių amplitudei. Vėliau, tobulėjant, mano lankstumas turi didėti ir judesių amplitudė turi prasiplėsti, todėl kas 10 treniruočių testą reikia atlikti iš naujo.

Kiekvienas treniruoklis turi ekraną, kuriame treniruotės metu yra pateikiama informacija apie jos eigą. Ekrane reikia nuolat stebėti, kad savo judesius atliktum nustatytos amplitudės ribose, kad tempas nebūtų nei per didelis nei per mažas. Treniruoklyje visada stovi ant svarstyklių, kurios nuolat matuoja, kuri tavo kūno pusė yra stipresnė. Mat ką nors darant į grindis remiesi viena koja stipriau, kita silpniau. Ir šis rodiklis yra esminis atliekant treniruotę. Tik tada, kai po kelių treniruočių kūnas susibalansuoja, galima judėti toliau.

Pagal tai, ar atlikdamas pratimus juos darai tiksliai amplitudės ribose, tinkamu tempu ir pagal tai koks yra tavo kūno balansas, gauni taškus. Taip įvertinamas darbas su kiekvienu treniruokliu, o atlikus paskutinį pratimą yra pateikiama visos treniruotės ataskaita, kurią galima palyginti su ankstesniais rezultatais, todėl nuolat gali stebėti savo progresą.

Nors treniruoklių yra 12. Tačiau ne su visais iš karto galima dirbti. Sistema pati pagal progresą paskiria treniruoklius, ir tik patobulėjus į planą įtraukia naujus.

Po pirmo rato trenerė mane pagyrė, nes iš visų žmonių, kurie čia lankėsi pirmą kartą, aš surinkau daugiausia taškų. Dar leido savarankiškai pakartoti treniruotę be jos priežiūros. Tai antrą kartą kai kurie rezultatai buvo geresni, kai kurie prastesni, bet susumavus taškus, surinkau dar daugiau nei pirmą kartą.

Baigus abi treniruotes, jaučiausi tik gerai apšilęs, tokio nuovargio, kokį paprastai jaučiu po treniruotės Gym’e čia nėra. Tačiau grįžus į namus kažkoks keistas jausmas vis dėlto aplankė. Pajutau kažkokį tarsi raumenų maudimą tose vietose, kurių ankščiau niekada nejausdavau. Bet tai yra visiškai normalu.

Mano nuomone, Lympo Space yra tarsi priemonė užkamšyti visoms spragoms, kurios lieka apsilankius įprastose kačelkėse. Dabar tas metas, kai daugelis pradeda vykdyti savo naujametinius pažadus sportuoti. Tai manau, kad jų kelias turėtų prasidėti būtent čia. Po keleto sporto mėnesių Lypmo Space, galima eiti į įprastą Gym’ą ir nebijant traumų siekti geresnių rezultatų. Galų gale, gavus ar jau turint kokią traumelę, čia taip pat galima ateiti, nes visi treniruokliai ir pratimai čia yra visiškai saugūs.

2 komentarai apie “Lympo Space – išmanių treniruoklių salė”

Parašykite komentarą