Xiaomi Mijia veiksmo kamera

GoPro rugsėjį išleido naujausią savo kameros versiją – Hero 7 ir ją pristatė kaip vaizdo stabilizatorių žudikę. Iš tiesų, kiek teko matyti šia kamera darytų vaizdo įrašų, tai vaizdo stabilizavimas veikė įspūdingai – jokio papildomo gimbalo jai tikrai nereikia. Tačiau ir kaina GoPro Hero7 tokia, kad tik pažaidimui ar mėgėjiškam pafilmavimui, ją pirks reta kas. Tačiau turėti veiksmo kamerą, kartais yra visai naudinga, todėl sau išsirinkau kokius 3-4 kartus pigesnį variantą, Xiaomi gaminamą Mijia veiksmo kamerą.

Įsigyjant Mijia Mini veiksmo kamerą, visus priedus teks įsigyti atskirai, nes standartiškai ji atkeliauja mažoje dėžutėje, kurioje yra pati kamera, akumuliatorius ir USB laidas. Kamera nėra atspari vandeniui, todėl vandeniui atsparų dėklą, sakyčiau, nusipirkti yra būtina.

Xiaomi Mijia atkeliauja su 1450 mAh baterija (aš nusipirkau dar vieną papildomai, su atskiru įkrovikliu, kuris leidžia krauti dvi baterija vienu metu), kuri filmuojant full HD režimu 60FPS, gali tarnauti net tris valandas, o ją įkrauti trunka pusantros valandos. Įkraudinėti tinka bet kuris telefono įkroviklis. Šiai kamerai būtina ir talpi atminties kortelė – aš naudoju šią 128 GB talpos. Mijia naudoja 8 MP Sony Exmor IMX317” sensorių ir Sony Ambarella A12 procesorių, kuris užtikrina mažą energijos suvartojimą filmavimo metu.

Korpuso viršutinėje dalyje yra vienas mygtukas, kuriuo yra įjungiama/išjungiama kamera ir taip pat paleidžiamas filmavimas. Šone – mikroUSB liszdas, apačioje – sriegis trikojui. Visą nugarinę dalį užimą lietimui jautrus ekranas. Kamera turi Wi-Fi, per kurį gali susijungti su telefonu. Jos valdymui naudojama Mi Home aplikacija. Prisijungus prie kameros per Mi Home galima keisti visus nustatymus taip pat kaip ir pačioje kameroje. Taip pat galima atsisiųsti video failus tiesiai į telefoną.

Įjungus kamerą ir perbraukus per ekraną į dešinę pusę galima rasti visus jos filmavimo režimus:

  • Video
  • Time Lapse
  • Slow Motion
  • Loop Record
  • Video+Photo
  • Photo
  • Timer
  • Burst
  • Time Lapse Photo

Naudojant „Slow Motion”, kamera gali filmuoti 200 kadrų per sekundę 720p raiška ir 100 kadrų per sekunde 1080p raiška. Tiesa, naudojant 200FPS filmavimui reikalingos idealios sąlygos, t.y. apšvietimas turi būti labai geras, nes kitu atveju vaizdo įrašas gaunasi labai prastos kokybės.

Fotografavimo režimų nebandžiau. Nebuvo tokio poreikio. Pagrindiniai režimai, kuriuos naudoju, tai „Time Lapse Video” ir „Loop Record”

„Loop Record” naudoju, nes jis karpo vaizdo įrašus į kelių minučių trukmės (esu pasirinkęs 5 min.), o užpildžius atminties kortelę, seniausius ištrina – visai kaip vaizdo registratoriai automobiliuose.

FHD raiška filmuoja labai vidutiniškai. Man norisi matyti detalų, aštrų vaizdą, todėl esu nustatęs 2,5K raišką. Deja, vaizdo stabilizavimas veikia tik filmuojant FHD raiška. Todėl kokybišką stabilų vaizdą išgauti sunku.

Savo arsenale turiu rankinį vaizdo stabilizatorių, tai filmuojant vaikštant ar bėgant, jis šią problemą man išsprendžia. Tačiau, pavyzdžiui, lakstant su paspirtuku nelygiais šaligatviais, vaizdas jau gaunasi drebantis.

Kameroje galima įjungti kameros lęšiuko iškraipymo korekciją t.y. galima išjungti tą vaizdo išgaubtumą, kuris būdingas veiksmo kameroms ir vaizdo registratoriams, tiesa, tai neveikia 4K filmavimo režime.

Filmavimui naktį, Xiaomi Mijia netinkama, vaizdo įrašas gaunasi prastos kokybės, su daug „triukšmo”.

Ir kaip ten bebūtų, visus šios kameros trukumus anuliuoja jos kaina. Ar būtų galima rasti geresnę kamerą už tokią kainą? manau, sunkiai. Dažnai mums norisi turimą daiktą lyginti su geriausiais rinkoje esančiais. Bet jei Xiaomi Mijia lygintume ne su GoPro, o su kameromis, kurios kainuoja mažiau nei 100 eurų, tai visi jos trūkumai nublanktų, nes vargu ar rastume ką nors geriau.

 

1 komentaras apie “Xiaomi Mijia veiksmo kamera”

Parašykite komentarą