Jūsų proto dėsniai – Joseph Murphy

Neprisimenu kokios knygos ieškojau savo „knygyne” kai radau šią. Bet užkabino jos pavadinimas, tai ir pasiėmiau. Pasidarė įdomu, kokie čia tie dėsniai veikia mano galvoje. Iš tiesų, knygoje tikėjausi rasti moksliškesnį tekstą, bet nenuvylė ir toks.

Kartą kažkur perskaičiau frazę: „Gyvenimą galima nugyventi dvejopai: manant, kad stebuklų nėra, arba patį gyvenimą laikant stebuklu„. Manau, tiems, kurie mano, kad stebuklų nėra, ši knyga nepatiks. Kitiems gi, ji patiks ir, tikiu, kad pritaikius joje aprašomus metodus pavyks savo gyvenimą pasukti norima linkme.

Iš esmės, aš tikiu, kad daug ligų mes įsikalbame patys, kad išankstinis nusistatymas ir baimės mus sustabdo nuo pokyčių karjeroje ir gyvenime. Ir tinkamai susitvarkius savo gyvenimą ir mintis, galima daug ko pasiekti. Nes žmogus, kaip indas ką – į jį dėsi toks jis ir bus. Ir čia veikia ne tik tas sportininkų posakis „Esi tuo ką valgai”. Nereikia tikėtis būti sveikais ir laimingais, jei krausime į save tik neigiamas emocijas, skaitysime kriminalinius straipsnius, piktinsimės nepalankiais valdžios sprendimais, pavydėsime ko nors kitiems ir pan.

Knygoje autorius pateikia daug pavyzdžių, kuriuose padėjo savo pacientams išsigydyti opas, kitas ligas. Daugeliu atveju būdas pasveikti buvo maldos. Tik čia tų maldų prasmė yra ne tiek kreipimasis į Dievą, kiek būdas save nuraminti, būdas save įtikinti, kad gali pasveikti. Malda tarsi sukuria saugumo jausmą ir leidžia patikėti, kad viskas bus gerai.

Labai patiko garsiojo posakio paaiškinimas „Jei priešas tau sudavė per dešinį skruostą – atsuk jam kairįjį”. Knygoje teigiama, kad nereikia šio posakio suprasti tiesiogiai. Reikia tiesiog nusiraminti ir nesivelti į konfliktą labiau. Nes pyktis ir neigiamos emocijos tik sugadins nuotaiką, ir prišauks ligas.

Knygoje perskaičiau ir vieną Alberto Einšteino citatą, tiesą sakant nežinojau, kad jis buvo tikintis: „Mokslas be religijos yra luošas, o religija be mokslo – akla„. Labai teisingi žodžiai, gyvenimas nėra vien tik mokslas ir logika.

Pradžioje knyga skaitosi gan lengvai, tačiau ji yra labai monotoniška, susidaro įspūdis, kad kalbama vis apie tą patį. Todėl perskaičius kiek daugiau nei puse knygos skaityti pasidarė nebeįdomu. Bet perskaityti knygą tikrai verta.

Ir pabaigai, dar kartą perskaitykite šią citatą: „Gyvenimą galima nugyventi dvejopai: manant, kad stebuklų nėra, arba patį gyvenimą laikant stebuklu”. Kaip manote, su kuriuo požiūriu žmonės nugyvens laimingesnį ir įdomesnį gyvenimą?

1 komentaras apie “Jūsų proto dėsniai – Joseph Murphy”

  1. O aš šito autoriaus tusiu net dvi knygas „Jūsų pasąmonės galia”. Man jos tokios pasirodė įdomios, kad net dvi nusipirkau, netyčia, tiesa, nei vienos (hmz) dar neperskaičiau. Kažkaip nesiskaito jis man. Bet jo, minčių galia yra super jėga.

    Atsakyti

Parašykite komentarą