Išmaniųjų namų papildymas

Prie savo išmaniųjų namų sistemos prijungiau dar keletą daiktų. Labiausia man patiko valdymo kubelis, nes kartais neįmanoma taip nustatyti kitų įrenginių, kad jie veiktų visiškai pagal mano norus.

 Išmanusis kištukas

Išmanųjį kištuką pirkau apie jį nieko nepasidomėjęs, ir įsivaizdavau, kad jis, kaip ir išmanusis prailgintojas, skaičiuos sunaudojamą elektrą. Todėl jau buvau numatęs jį jungti prie šaldytuvo. Tačiau įjungęs jį supratau, kad elektros jis man nematuos – telefonu galima tik jį įjungti ir išjungti. Žinoma, galima jį susieti ir su jutikliais ir priskirti scenarijus. Tinkamiausia jam vieta – prijungti prie kokio toršero, šviestuvo ar pan., kad pajautęs judesį kambaryje įjungtų šviesą.

Aš jį prijungiau prie elektrinio arbatinuko, ir nustačiau, kad ryte pajutęs judesį kambaryje, jį įjungtų ir užkaistų vandenį pusryčių arbatai. Todėl iš vakaro belieka pripilti į arbatinuką vandens ir jį įjungti, o ryte kištukas jam paleidžia srovę, užviręs arbatinukas pats išsijungia.

Išmanusis termometras

 

Galima įsigyti dviejų rūšių termometrus Aqara ir Smarcent. Aš pasirinkau pirmąjį variantą, nes abu termometrai rodo oro temperatūrą ir drėgmę, tačiau Aqara dar parodo ir slėgį, o kainuoja tik pora eurų daugiau.

Termometrą suderinus su išmaniuoju kištuku, galima valdyti namų oro temperatūrą. Pavyzdžiui galima nustatyti, kad oro temperatūrai nukritus iki tam tikros ribos, išmanusis kištukas įjungtų tepalinį radiatorių, o temperatūrai pakilus, jį išjungtų.

Valdymo kubelis

Toks tiesiog paprasta kubelis. Kai jis guli ant stalo net nesuprasi, kad jis kažką dar ir daro. Jam galima priskirti 6 užduotis ir tada belieka tik jį tinkamai pajudinti (pasukti, pastumti, apversti 90 arba 180 laipsnių kampu, du kartus pastuksenti, pakratyti). Apversdamas 180 laipsnių kampu, išjungiu už televizoriaus esantį išmanųjį prailgintoją, pastuksendamas – įjungiu šviestuvus šviesti raudona spalva, pastumdamas – televizoriuje perjungiu šaltinį į HDMI2, kad galėčiau žiūrėti TV box’o duodamą vaizdą.

3 komentarai apie “Išmaniųjų namų papildymas”

    • Šiuo metu kaip ir ne. Norėčiau arbatinuko, bet jis per Blue-tooth veikia, ne per Wi-fi, tai labai daug iš jo neišspausi… Žodžiu, laukiu kol kas nors įdomaus atsiras 🙂

      Atsakyti
  1. O tai pas mane namai irgi dalinai išmanūs – turiu namuose automatinį šilumos reguliatorių, kurį esu suprogramavęs, kad namuose kiekvieną valandą palaikytų norimą temperatūrą, t.y. kol miegu ataušinu namus ir kai manęs nėra namuose.

    Atsakyti

Parašykite komentarą