Modelis Savy investicijų stebėsenai

Kažkada apie investicijas į paskolas ir Savy.lt jau rašiau, bet tada investavęs į keletą paskolų šitą reikalą užmečiau. Dabar vėl prisiminiau ir nutariau investuoti toliau. Tik dabar jau noriu investuoti gerokai ilgesnį laiką, nenusiiminėjant pelno, o jį investuojant toliau. Taip, manau, darysiu kol sukaupsiu pakankamai didelę suma, kad mėnesinės pajamos svariai prisidėtų prie atlyginimo. O gal taip investuosiu net ir iki pensijos… nu bus matyt. Bet dabar ne apie tai.

Beinvestuodamas pastebėjau, kad dabar Savy leidžia išsitraukti Excel ataskaitą apie paskolas ir mokėjimus.

Tai pamatęs daviau fantazijai valią ir susikūriau modeliuką.

Kadangi investuojant reikia susimokėti ir mokesčius, tai pirmiausia pasidariau pivot’ą, kuriame matosi kiek kiekvieną mėnesį uždirbu, kiek nuo tos sumos reikės sumokėti mokesčių ir kokia galutinė suma lieka. Kol kas sumos labai mažos, bet investavimas toks dalykas, kad rezultato reikia tikėtis negreitai.

Mėgstu grafikus, todėl pasidariau viena pelno stebėjimui. Gražiai pelnas šoka į viršų paskutinį mėnesį. Dabar jis taip kops ir kops.

Dar visai įdomu stebėti ir „Dirbančią sumą”, t.y. tą sumą, kuri investuota ir dar nesugrąžintą.

Labai svarbu stebėti ir kaip grąžinamos investicijos. Todėl galima matyti investicijos dydį, jau sugrįžusią sumą, kurios investicijos pilnai sugrąžintos, kurios jau atsipirko, kurios vėluoja ir pan.

Dar pasiskaidžiau įmokas. Nes kas mėnesį gavus įmoką, pelną sudaro įmokos palūkanos ir delspinigiai. Ai, dar tokį įmokų kalendorių pasidariau, bet jis labai didelis ir čia netilptų įkelti, tai nedėsiu.

Kas kartą vis kokių nors naujų dalykų susigalvoju ir po truputį lipdau modelį. Dabar ateičiai galvoju kokias nors pelno prognozes pasidaryti. Bet čia jau geriau galvą reikės pasukti, o po darbo sugrįžus, man jau tik lengvai pagalvoti norisi, tai šitai gal dar plauks.

Modelį galite rasti čia.

Parašykite komentarą