Kavinė „Grilis” Varėnoje ir Itališka jos pica

Tęsiu ne tik Vilniaus picerijų apžvalgas, bet ir Varėnos. Nors su Vilniaus picerijomis, jau beveik baigta, bet apie tai kitame įraše. Varėnoje vietų, kur galima suvalgyti picą, ne tiek ir daug. Po įrašo apie Senosios Varėnos piceriją, gavau skaitytojo pasiūlymą išbandyti, kavinėje „Grilis” kepamas Itališkas picas, nes jos, jo nuomone, daug skanesnės, nei Senojoje Varėnoje kepamos. Atsisakyti išbandyti aš, žinoma, negalėjau, ir suradęs progą „Grilyje” apsilankiau.

Seniai, labai seniai „Grilyje” lankiausi ir picą, valgiau. Kokios ten buvo picos, jau rašiau įraše apie Senosios Varėnos piceriją, tačiau nuo tada praėjo labai daug laiko, todėl ir patikrinti kokios čia picos dabar, buvo labai smalsu.

Varėnoje lankytis tenka pakankamai retai, visgi didžiąją savo laiko dalį praleidžiu Vilniuje, o į Dzūkiją grįžtu ne taip ir dažnai, tuo labiau lankyti Varėnos kavines laiko lieka iš vis ne daug. Bet dabar man atostogos, todėl laiko turiu viskam.

Į „Grilį” atvykome su tėčiu, mat tėtis, taip pat Itališkų picų mėgėjas kaip ir aš. Atsisėdome terasoje ir ėmėme rinktis picas. Picų pasirinkimas nemažas, ir kas man labiausiai patiko, kad čia yra pica, kuri labiausiai atspindi Varėną – tai pica su baravykais. Picos su baravykais man labai trūksta Senosios Varėnos picerijoje, o čia ji yra – labai gerai.

Aš pasirinkau picą su plėšyta kiauliena, nes būtent tokią valgiau bandydamas „Jurgio ir Drakono” picą. Atitinkamų picų palyginimas, yra geriausias būdas nustatyti, kuri geresnė. Abiejų picų sudėtis panaši, tik Varėnoje kepama dar pagardinta jalapeno pipirais.

Pica buvo iškepta labai greitai, laukti teko gal šiek tiek daugiau nei 10 min. Vaizdas lėkštėje man visai patiko, pica iškepusi, kraštai šiek tiek apskrudę, traškūs.  Plėšyta kiauliena, kaip ir visa pica skani. Tačiau padas Itališkai (Neapolio) picai per plonas ir per daug taisyklingas. Pado storis man priminė Dodo picos padą, nors Dodo nesiskelbia, kad kepa Itališkas picas… O iki „Jurgio ir drakono” picos pado storio šiai toloka. Bet toloka tik dėl storio, skonis visai neblogas. Gal tik šiek tiek norėtųsi, kad jis būtų saldesnis, nes Dodo picos pade saldumas jautėsi ir jo skonis man buvo vienas geriausių, o gal net ir pats geriausias iš visų ragautų.

Taigi prisiminus skaitytojo komentarą, galiu patvirtinti, kad ši pica tikrai yra skanesnė, nei Senosios Varėnos pica. Ir nors šiuo metu ji labiau stengiasi būti panaši į Itališkas picas, nei tokia yra, bet pastangos savo vaisius duoda, nes ji yra tikrai skani, ir turėdamas galimybę ją dar ragausiu. Tačiau ragausiu ir Senosios Varėnos picą, nes tai yra tiesiog skirtingų kategorijų picos.

3 komentarai apie “Kavinė „Grilis” Varėnoje ir Itališka jos pica”

  1. Dubičiai, Marcinkonys, daug maž ten. O jau jo dzūkai tai tikrai svetingi. Jau tikrai pamaitins, pagirdys, apnakvindins. Ten kai važinėdavau su tėvais, tai prisiminenu, kad tėvai praktiškai moksliškai buvo sudėlioję grafiką kada pas ką valgys, kur miegos. Aha, šį kartą buvom pas dėdę, dabar pas tetą, ir neduok Dieve pas ką nors du kart iš eilės, t.y. be eilės. Ir kaip sako dzūkai:
    -Visko buvo, tik paraginimo trūko. Na, kiek prisimenu, tai persivalgydavau visais kartais be proto. O dar vaikas, prisimenu, nuvažiavau pas kitas gimines, ten Kėdainiai ir panašiai, klausia manęs, valgyt nori? Sakau, ai, ne nelabai, kaip pripratęs pas dzūkus, kad reikia atsikalbinėti ir vistiek prišers, O ten, ai, ne, tai ne. Ir nedavė, ir likau alkanas 🙂

    Atsakyti

Parašykite komentarą