Express pica – Sočioji

Kai atvykau studijuoti į Vilnių, pirmosios picos kurias teko užsisakyti buvo iš „Guru Pica”. Tai buvo bene vienintelė picerija, kurios picas buvo galima gauti kaip ponui, tiesiai į bendrabučio kambarį, net jei jis būdavo 12 aukšte. Vėliau, išsikėlęs iš bendrabučio atradau „Express picą„. Tuo metu, tai buvo, tikriausiai, skaniausios picos Vilniuje – visi kas tik žinojo šią piceriją visada rekomenduodavo užsakinėti jos picas. Ilgai buvau ištikimas šios picerijos klientas. Tačiau dabar jau keli metai picas užsisakinėju iš kitų picerijų, bet tik dėl to, kad ši picerija nesuteikia galimybės už picas atsiskaityti internetu/bankiniu pavedimu. Šios picerijos nėra nei foodout.lt nei lėkštė.lt puslapiuose, todėl ją užsakyti galima tik telefonu.

Picerijos tinklalapis gan aiškus, rasti picų meniu, telefono numerį, kuriuo reikia paskambinti norint užsakyti, labai paprasta. Išsirinkti picą galima taip pat patogiai – tereikia pažymėti norimus ingredientus. Picerijos tinklalapyje taip pat galima pačiam susikurti picą, nurodant norimus ingredientus. To nemačiau jokios kitos picerijos tinklalapyje. Pabandžiau susikurti picą pagal „Sočiajai” reikalingus ingredientus ir pastebėjau, kad pačiam kurti picą neapsimoka. „Sočioji” didelė pica kainuoja 7 €, susikurta kainuotų 7.94 €. Nebandžiau eksperimentuoti su kitomis picomis. Gal atsirastų koks ir pigesnis variantas.

Į piceriją  paskambinau 15:57. Mergina maloniu balsu paklausė kokios picos, kokio padažo norėsiu ir kokiu adresu pristatyti. Taip pat įspėjo, kad gali tekti palaukti 1,5-2 val. Visai smagu, kad Express pica prideda ir padažo (galima rinktis tarp švelnaus ir česnakinio), nes man lietuviškos picos patinka su kečiupu ar kuo nors kitu ant viršaus, o reta kuri picerija dabar pasiūlo padažą. Jei gerai prisimenu, tai berods, tik viena iš mano mėgstamiausių Double Pizza jį irgi siūlo. Beje Double Pizza atidarė savo savo picerija P. Lukšio-Verkių g. sankryžoje, vietoje „Krido Bistro” – aplankykite, manau, nenusivilsite.

Pica į mano namus atkeliavo 16:40, taigi greičiau nei per valandą ir greičiau nei prognozavo užsakymą priėmusi mergina – gerai gyventi už poros kilometrų nuo picerijos.

Express pica - Sočioji

Bet kas iš to greito pristatymo – atsidaręs dėžę, vėl likau nuviltas vaizdo. Ankščiau picos padas kraštuose buvo storesnis, ir produktai ant jo išdėstyti gražiau. Dabar padas plonas, ingredientai išmėtyti bet kaip. Galima sakyti, nesiskiria nuo kitų, eilinių picerijų. Vaizdas toks, tarsi pica būtų pagaminta konvejerio – štampofkė.

Tačiau picos skonis nėra toks blogas, kokio tikėjausi ją pamatęs. Bet vėl gi, toli gražu iki to kas buvo prieš keletą metų.  Ankščiau įveikdavau vos daugiau nei pusę šios picos, dabar – laisvai visą, o juk sveikai maitinuosi ir mano skrandis nepratęs priimti didelių maisto kiekių. Blogai taupyti kokybės sąskaita.

12 komentarų apie “Express pica – Sočioji”

  1. Sveikai maitiniesi, sakai? 🙂

    Aš tokių picerijų apie kokias rašai net girdėjęs nesu. Na, šitą, Express, girdėjau. Aš kaip sveikai besimaitinančiam galiu rekomenduoti http://www.chiefpizza.lt/. Man šita labiausiai patinka, vaikams visada iš ten imu. Esu bandęs Saulėtekyje ir Šeškinėje. Mačiau, kad irgi veža į namus, bet aš kažkaip labai nemėgstu taip, aš paskambinu (ten tik skirtingi tel. kiekvienam punktui) ir atvažiuoju pats pasiimti. Įdomu tavo nuomonė apie šitą, jei pasakysi, kad š… tenai, tai vaikams vešiu iš kitur, nors šiaip lyg neradau, kad tau kuri patiktų.

    Atsakyti
    • Naudojuosi kilo.lt mitybos planu, ir jis leidžia vieną dieną per savaitę valgyti ką noriu ir kiek noriu 🙂 tai va ir naudojuosi ta diena 🙂

      Atsakyti
    • O dėl chief pizza, tai turiu ją savo sąraše ir išbandysiu kurį penktadienį 🙂 bet kol kas tai Double Pizza galiu rekomenduoti. Kol kas jų dvigubas „double” picas esu išbandęs, reiks kada ir paprastų paragauti. Jos brangesnės, bet man šiuo metu, Vilniuje geriausios.

      Atsakyti
  2. Ok. Kitą kartą vaikams paimsiu double picą. Skamba skaniai. Ai, o pati skaniausia kokią man teko ragauti (neskaitant Italijos, kur mažoje vos ne kebabinėje tokią skanią valgėm), taigi Lietuvoje http://www.visapica.lt/. Bet tai buvo prieš kiek ten kokius 3 metus. Bet tik tą vienintelę vis dar prisimenu.
    Ai, ir dėl egzotikos dar vieną parašysiu Darts picą. Seniai seniai ten užėjau ir nepirkau picos. Labai keista, kad jie vis dar veikia, nes mačiau iškaba dar besanti. Niekada neragavau jų picos, tai gal jos labai geros, nes kavinė tai tiek vietoje blogoje (Žirmūnuose), tiek viduje nesąmonė kažkokia. Gal jie tik išvežimui daro? Ir gerai daro?

    Atsakyti
  3. Oi, dabar tuo adresu Ardartas pica, o nebe Darts pica. Nors google prisimena dar ir kad Darts pica ten buvo. Nors gal aš adresus sumaišiau. Ar Žirmūnų 68, ar Žirmūnų 68 A. Na, žodžiu 🙂

    Atsakyti
    • Aš gyvenu visai šalia tų picerijų tai, Darts picos ten nebėra ir ten kažkas kito įsikūrę 🙂 Ardartas įsikūręs netoli tos vietos, bet kitame pastate – tame mačiame kur yra Žirmūnų boulingas, pool house, Suši express.. 🙂

      Visa pica esu ragavęs irgi prieš kokius 3 metus, tai irgi dabar mano sąraše yra 🙂

      Atsakyti
  4. Na, bent man tai express pica labai suprastėjo palygint kokios buvo prieš pora metų 🙂

    Taip pat ateičiai siūlau paragaut http://www.picaplius.lt/picos/
    FIRMINĖ (SU PLĖŠYTA KIAULIENA) . Viena iš mano favoričių (su jų firminiu padažu)

    Atsakyti
  5. „…o juk sveikai maitinuosi”
     ir tikrai vertėtu.., nes ten jų picos jau seniai be sūrio :), vien tik „sveikasis” sūrio pakaitalas :))
    Hmm… klausimas, o jie dar neužsidarė su tokiu požiūriu i klientus? 🙂 
    Speju patys savininkai nevalgo jų kepamos picos 🙂

    Atsakyti
  6. Sakyčiau plonas padas daugiau prie pros, panaaiau i tikra italiska pica ir skaniau, bet zinoma cia kaip kam…

    Atsakyti
    • Man pasirodė jis jau per plonas 🙂 visada norisi suvalgius šeimyninę picą pasijusti sočiu 😀 Gal turėjote omeny – panašiau į „Romos” picą? 🙂 Nes „Romos” picų padas plonas, o „Neapolio” storesnis.

      Atsakyti

Parašykite komentarą