Kraujo donorystė Nr.: 13

Velniškas kraujo donavimų skaičius pasiektas, ir jaučiuosi velniškai gerai! Darbe paskutinės kelios savaitės buvo laibai intensyvios ir jaučiausi labai išsekęs. Tikėjausi, kad po donavimo išsekimas tik padidės, bet atvirkščiai – nuotaika pagerėjo. Tikriausiai, organizme suaktyvėjo visokie procesai, todėl ir pats pasijutau aktyvesnis.

Tai vat, o kraujo nuvarvint šiandien su Mantu atėjome dviese – nesiseka jam kompanijos, paskutiniu metu, surinkti. Manau reikėtų jam apie marketingą pasiskaityti, ar kažką tokio, nes visai nebemoka žmonių įtikinti. Kai aš atvykau, Mantas jau buvo pabaigęs pildyti anketą. Baisiai norėjo pasigirti, komandiruote Paryžiuje, todėl savo atsišviestų nepanaudojo, o aš panaudojau – labai geras laiko taupymo būdas!

Donorai šiuo metu labai suaktyvėję – buvo ir mums atėjus ir išeinant pilna buvo. Gal todėl nei sausainių prie arbatos, nei kažko labai įdomaus dovanų lentynose nėra, na tik knygos, todėl prigriebiau klasiką – Ernesto Hemingvėjaus „Kam skambina varpai”. Bus proga paskaityt popierinę knygą, nes jau kuris laikas skaitau tik elektronines. Labai gaila, kad jau kuris laikas nėra bilietų į kiną, panašu, kad greitai jų ir nepasirodys. Bet knygų yra tikrai gerų buvo: Balio sruogos „Dvievų miškas”, Oskaro Vaildo „Doriano Grėjaus portretas”… O mums, aktyviems donoristams, dar ir iš slaptos spintelės ir enciklopedijų pasiūlė.

Hemoglobino karas šį sykį baigėsi lygiosiomis – 151. Todėl labai nustebau, kad Mantas apie tai įrašo neparašė ir nepasigyrė, nes girtis tai jau jis mėgsta. Beje, padariau įdomią išvadą apie tai kodėl pas jį venos plonos ir kraujas lėtai bėga. Jis minėjo, kad negeria alkoholio, o alkoholis kraujagysles juk praplečia! tai vat, jam niekas kraujagyslių nepraplečia, todėl jos ir siauros, aš kai kartais išgeriu, tai man jokių problemų dėl to nekyla.

Tai tiek, daugiau nieko įdomaus kaip ir neįvyko. Kita donacija bus gegužės mėnesį, iš karto po 100 km žygio Lietuvos pajūriu. Pasigirkit kas kartu eisit? o gal norite kartu nueiti kraujo duoti? Rašykit komentaruose!

 

2 komentarai apie “Kraujo donorystė Nr.: 13”

  1. Jeigu Malčius sako, kad jis kas penkias donorystes įrašą skelbs, tai jis ir skelbs kas penkias. Dar dviejų trūksta, tada jau visas pagyrų puodas per kartą į orą išlėks su trenksmu!

    Atsakyti

Parašykite komentarą