Danske bank Vilniaus maratonas 2015 – reikia bėgioti daugiau!

20150913_152003

Vilniaus maratone dalyvauju jau antrą kartą. Ir šis bėgimas buvo prastesnis nei pernykštis, todėl savimi šiek tiek nusivyliau… Taip jau nutiko, kad šį sezoną bėgiojant smegenys gaudavo mažiau endorfinų nei bet kada ankščiau, todėl treniruotėms motyvacijos užtekdavo tik vasaros pradžioje, o artėjant rudeniui savo maršrutą prabėgdavau tik kartą į savaitę ar rečiau.

20150913_151958

Kiek tiksliai užtrukau bėgdamas negaliu pasakyti. Prieš keletą dienų man paskambino kažkoks maratono darbuotojas ir pranešė, kad mano numerio laiko mikroschemos yra brokuotos ir numerį reikės pasikeisti. Vėliau, tos pačios dienos vakare paskambino mergina ir pranešė, kad viskas su mano numeriu gerai ir nieko keisti nereikės. Bet pasirodo, kad gerai čia su juo nebuvo, nes savo laiko tarp rezultatų nerandu… Bet laiką apytiksliai išmatavau su Endomondo.

20150913_151425

Visai įdomiai šiemet buvo sugalvota bėgikus suskirstyti į grupes, pagal jų spėjamą trasos įveikimo laiką ir pagal, tai atitinkamai juos sustatyti prie starto. Greičiausius į priekį, lėčiausius – galą. Na, čia tam, kad tokie kaip aš netrukdytų rimtiems bėgikams siekti gerų rezultatų. Nes gavus startą trasa užsikemša ir kelias dešimtis pirmų metrų tenka ne bėgti, o eiti.

20150913_151357Maršrutas didžiąja savo dalimi buvo labai panašus į pernykštį, todėl buvo nesudėtingas. Oras bėgimui puikus, todėl bėgti tuos 10 km buvo įdomu. Kartais tokiuose bėgimuose tenka pamatyti įdomių personų, kurios stengiasi į save atkreipti dėmesį, pvz.: kažkada teko matyti bėgiką su kostiumu, kitą – apsirengusį kaip Kalėdų senis, arba apsirengusį vientisu nuo galvos iki kojų aptemptu žaliu kostiumu. Tai šiemet buvo toks žmogus su afigienai didele kuprine, na ir gal dar Klecką būtų galima paminėti, kuris bėgo su vaiko vežimėliu. Ir su tuo vežimėliu dar mane pralenkė.

Kažkaip nejauku buvo bėgti ir paskui storas moteris. Na, kelių niekaip negalėjau pralenkti, nesuprantu iš kur pas jas tokia ištvermė? Sakytum, kad tie jų riebalai ant klubų, tai grynas neišsenkantis energijos šaltinis… Viskas kitas metais bėgimui pasiruošiu tikrai geriau.

Taigi, baigus bėgimą Endomondo parodė, kad 10 km įveikiau šiek tiek daugiau nei per 1 valandą. Blogai, labai blogai…

0 komentarų apie “Danske bank Vilniaus maratonas 2015 – reikia bėgioti daugiau!”

Parašykite komentarą