Samsung Gear S apžvalgėlė

Kai neketini pirkti kokio brangaus daikto, bet norisi išbandyti, būna labai faina, jį pamatyti padėtą kokiame nors prekybos centre išbandymui. Tokiu būdu išbandžiau Samsung Galaxy s6 edge, išbandžiau ir išmanųjį laikrodį  Samsung Gear S. Nes šiaip niekas išbandyti man tokių daiktų neduoda.20150514_173603

Gear S nuo savo pirmtakų gerokai patobulės, turi lenktą Super AMOLED 2 colių ekraną, Dual Core 1GHz procesorių, 4GB vidinės ir 512 MB operatyviosios atminties. Taip pat turi aibę visokių jutiklių: akcelerometrą, barometrą, giroskopą, geomagnetinį jutiklį, šilumos, šviesos jutiklius bei UV spindulių jutiklį ir pulsometrą, o taip pat Bluetooth v4.1, Wi-Fi 802.11b/g/n 2,4 GHz ir Nano SIM (palaiko 3G), GPS. Skamba kietai?

20150514_173549Taigi naudojantis šiuo laikrodžiu, telefono šalia savęs nešiotis jau nėra reikalo.  Telefoną galima palikti kad ir namuose. Telefonas puikiai priima skambučius, su juo galima rašyti ir SMS žinutes.  Sakysite kaip galima rašyti žinutes tokiame mažame 2 colių ekranėlyje? O gi visai nesunkiai, ir tam nereikia jokių stylusų ar kažko panašaus. Kelis žodžius pabandžiau surinkti ir juos surinkau iš karto ir be klaidų! Palyginimui galiu pasakyti, kad kažkada turėtame telefone Galaxy 5500 žinutes, laikant telefoną vertikaliai, sekėsi sunkiai rašyti. Žinoma, rašyti mažame ekrane nėra didelio malonumo.

Laikrodis valdomas vienu (Home) mygtuku ir perbraukimais iš vien20150514_173741os ekrano pusės į kitą. Pvz.: esant pradžios ekrane ir braukiant į kairę, pamatysime įspėjimus: gautas SMS žinutes, el. laiškus, kalendoriaus priminimus… Braukiant į dešinę rasime valdiklius (Widgets) jų galima įsikelti 5. Braukiant iš apačios į viršų rasime aplikacijas. Ten galima rasti SMS žinučių aplanką, kontaktus, muzikos grotuvą, navigacijos programėlę…

Kadangi esu sporto mėgėjas, tai laikrodyje esančios sporto funkcijos labiausia domino. Su pririštu laikrodžiu po elektromarktą pabėgiot negalėjau, todėl tiesiog išbandžiau pulsometrą. Trumpai tariant, prastai veikia. Reikėjo jį gerokai prispaust prie riešo, kad pajustų širdies plakimą.

20150514_173753Pakankamai didelė šio, labiau išmanaus telefono, nei laikrodžio kaina, neleis matyti jo ant dažno Lietuvos piliečio riešo. Taip pat jį suporuoti galima tik su Samsung telefonais.

0 komentarų apie “Samsung Gear S apžvalgėlė”

  1. Laba. Nežinau kiek ilgai galėjai pažaist, bet gal yra koks widget’as, kad būtų galima įjungti bluetoot’a ne per settings?

    Atsakyti

Parašykite komentarą