Kam skirti 2 procentus

Kai tik pradėjau dirbti savo pirmajame darbe, tai 2% skirdavau tam kas paprašydavo, pvz.: grupiokė įtikino skirti VGTU chorui „Gabija”, kitais metais, kolegė paprašė skirti kažkokiai medžiotojų draugijai… Tačiau dabar juos stengiuosi skirti organizacijai, kuriai, mano nuomone, jie reikalingiausi, arba kuri daro mane džiuginantį darbą. Taigi jei neapsisprendžiate kam skirti savo 2%, gal jums padės apsispręsti šis mano rekomendacijų sąrašas:

  1. Lietuvos kariuomenė. Vieni mano, kad Lietuvai karinės grėsmės nėra, kiti mano, kad yra. Tačiau, aš manau, kad saugumas yra didžiausia vertybė. Todėl šiemet savo procentus skirsiu būtent Lietuvos kariuomenei, už kuriuos ji galės nusipirkti keletą dėžučių šovinių.
  2. Mokslo sriuba. Tai yra mokslą populiarinanti laida, kurią ištikimai žiūriu. Laidoje yra apžvelgiama daug mokslo sričių ir visada pateikiama nešališka nuomonė, suteikianti galimybę žiūrovui pačiam apsispręsti vienais ar kitas klausimais. Pernai procentus skyriau būtent „Mokslo sriubai”.
  3. Kaimo grandinė. Šios Všį įkūrėjas pats prirašė daugybę priežasčių kodėl procentus skirtį būtent jam, tačiau aš galiu išskirti svarbiausią priežastį: jei nusprendėte paremti gyvūnų globos organizaciją ir norite būti tikri, kad skirti pinigai pateks tam kam reikia, o ne į organizacijos direktoriaus kišenę, tai paremkite „Kaimo grandinę”, nes turėsite galimybę peržiūrėti detalią finansinę ataskaitą ir matysite kam pinigai buvo panaudoti.
  4. Lietuvos Caritas. Manau apie šią organizaciją daug pasakoti neverta.  Tai katalikiška organizacija, visame pasaulyje vykdanti humanitarinę veiklą ir padedanti vargstantiems, nepriklausomai nuo jų rasės, religijos, lyties ir tautybės. Lietuvos Caritas – tai savanoriškas pagalbos artimui sambūris, kurio profesionalius koordinatorius remia ir išlaiko Bažnyčia. Organizacijos narių daugumą (95 proc.) sudaro savanoriai. Pagrindinė Lietuvos Caritas veikla – teikti socialines paslaugas.

0 komentarų apie “Kam skirti 2 procentus”

Parašykite komentarą