E-star EASY HD apžvalga

Šiandien į mano rankas pakliuvo nebrangi planšetė. Prieš keletą metų buvau nusipirkęs kinišką planšetę už 100 dolerių, tuo metu tai buvo apie 250 Lt. Norėjosi pažiūrėti ko vertas pigus planšetinis kompiuteris. Gavęs jį labai nusivyliau, nes tai buvo tiesiog mėšlo krūva. Geriausiu atveju jis tiko naudot virtuvėj kaip pjaustymo lentelę. Jame blogai veikė viskas: lėtai įsijungdavo, strigdavo grojant mp3 kūrinius, strigo vaizdo filmukai ir t.t. O po mėnesio net ir įjungti trukdavo dešimtį minučių.

E-star EASY taip priklauso pigių planšečių kategorijai. Jo kaina svyruoja maždaug tarp 78 – 64 eurų. Tai pigiausiu atveju jį galima nusipirkti maždaug už 220 Lt, o tai yra jau šiek tiek pigiau už prieš keletą metų pirktą kinišką planšetę. Tačiau jų veikimas skiriasi net labai!

Ekranas. E-star EASY turi 7 colių, 5-taškų jutiklinį ekraną, todėl su juo galima be vargo žiūrėti Youtube filmukus. Deja didžiausia raiška, kurią leido pasirinkti žiūrint buvo 360p. Kokybė ir ryškumas ekrano neįspūdingi – žiūrint į ekraną iš šono vaizdas keičia spalvas. Įpratus prie Samsung AMOLED ekranų toks vaizdas šiek tiek erzina.

Kamera. 0,3 Mpx kamera įmontuota priekyje, gale kameros nėra visai. Galėtų jos nebūti ir priekyje, nes 0,3 Mpx kokybė tokia, kad ji skirta ne fotografavimui, o tik tam, kad funkcijų sąrašas viena eilute ilgesnis būtų.

20150311_150954

Korpusas. Išmatavimai (AxPxG): 190.2 x 101 x 8.2 mm. Korpuse įmontuoti du fiziniai mygtukai – įjungimo/išjungimo ir garso reguliavimo. Pats planšetukas savo forma primena didelį telefoną, bet skambinti su juo nepavyks, nes SIM kortelę nesideda. Įdėti galima tik papildoma MicroSD kortelę. Prie jo taip pat galima prijungti ausines, taip pat turi MicroUSB jungtį.

20150311_150936

Gerą pusdienį pasinaudojus šia plančete likau maloniai nustebintas – jokių striginėjimų nepasitaikė, nors RAM tik 512 MB. Išbandžiau ir keletą žaidimų, tokių kaip „Angry Birds” ir „Fruit Ninja”, jie taip pat veikė be keblumų, ekranas jautriai reagavo į prisilietimus. Manau, kad už tokią kainą, planšetė darbui visai tinkama. Norint nebrangios planšetės laivalaikiui – pašto pasitikrinimui, youtube žiūrėjimui, nedideliems žaidimams pažaist, e-knygoms skaityti, ją pirkti galima drąsiai.

Techniniai parametrai:

Ekrano tipas: HD technologijos, 5-taškų jutiklinis ekranas
Ekrano raiška: 1024×600
Operacinė sistema: Android 4
Svoris: 0,265 g
Išmatavimai (AxPxG): 190.2 x 101 x 8.2 mm
Ekranas: 7″
Procesoriaus tipas: Dual-Core
Procesoriaus gamintojas: Kita
Procesoriaus taktinis dažnis: 1.2 GHz
Atminites tipas: DDR 3
Atminties dydis: 512 MB DDR3
Disko tipas: HDD
Disko talpa: 8 GB
Tinklo plokštė: 802.11 b/g/n
Tinklo įrangos savybės: 802.11 b/g/n
USB jungčių kiekis: 1x Micro USB
Atminties korteliu lizdai: MicroSD
Jungtys: Ausinių,USB
WLAN: Yra
Baterijos darbo trukme: 2800mAh

Parašykite komentarą