NFC tag’ai – kad gyventi būtų paprasčiau

20150104_154812

Galaxy S5 – pirmasis mano telefonas su NFC. Galaxy S šeimos telefonai jau nuo Galaxy S2 plus(?) turėjo šią technologiją. Kadangi ankščiau turėjau paprastą Galaxy S2, tai buvau savotiškai nuskriaustas neturėdamas NFC, nes iš esmės Galaxy S2 nors ir didesniais nei plus’o raumenimis, tačiau NFC neturėjo.

NFC – tai nedideliame nuotolyje veikiantis bevielis ryšys. Ši bevielio ryšio technologija gali būti pritaikyta daug kur, pvz.: mokėjimuose (mano mėgiamas, bet apie save vis rečiau primenantis ir populiarumo nerandantis Mokipay, taip pat veikia NFC pagrindu), dalinantis failas ar pan.

NFC tag’ai – tai tokie lipdukai, kurie labai patinka visokiems tinginiams, arba tokiems technologijų ir patogumų mėgėjams kaip aš. Jie veikia panašiai kaip ir QR kodai (tik fotografuoti nieko nereikia, užtenka priglausti) – juose galima įrašyti kokią nors informaciją ir vėliau nuskaityti telefonu, pvz.: galima tag’e įrašyti, kad jį palietus, telefone būtų įjungta navigacija ir lipduką priklijuoti kur nors automobilyje. Arba darbe ant stalo priklijavus lipduką galima nustatyti, kad telefone būtų nutildyti garsai… žodžiu fantazijos reikalas.

Galaxy S5 atveju kaip trūkumą norėčiau paminėti tai, kad jis neturi jokios įdiegtos programos, su kuria būtų galima įrašinėti įnformaciją į tag’us. Aišku, jų pilnas Google Play, bet toks dalykas jau turėtų būt įdiegtas, kai pirmą kartą įjungi telefoną – man visada maloniau naudotis programomis, kurias siūlo telefono gamintojas. Pavyzdžiui, S Health programa tikrai nesinaudočiau, jei man būtų reikėję ją parsisiųsti, o dabar ji nuolat veikia mano telefone.

Siūlyčiau parsisiųsti keletą programėlių tag’ams, nes jos išsiskiria savo funkcionalumu.

 

0 komentarų apie “NFC tag’ai – kad gyventi būtų paprasčiau”

    • Google play paieškoje tiesiog įrašyk „nfc” ir suras daug programėlių. Siūlyčiau kelias parsisiųst, nes jos turi skirtingų galimybių. Kol kas man labiausiai patiko „ABA NFC” 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą