Tautų mugė 2014

IMG_5352

Kaip ir įprasta šiai mugei, tautų ir šiemet nekažką…  Jei norėsite nusipirkti kažkokių kitos šalies tradicinių prieskonių ar dar kaži ko užsienitiško, tai nusivilsite. Tačiau jei norėsite pavalgyti lietuviškų patiekalų, tai, tikriausia, nusivilti neteks.

IMG_5346

Na, o šiemetinis mano atradimas buvo žemaitiškas kąstinis (nuo žodžio kąsti). Tradiciškai jis valgomas su karštomis bulvėmis – atsikandama bulvės ir į burną dedamas šaukštelis kąstinio. Bulves kąstiniui verdamos su lupena, o verdant į vandenį reikia dėti ne druskos, o šaukštelį kmynų ir šaukštelį cukraus. Blogiausiu atveju, kąstinis valgomas tepant jį ant juodos duonos riekės.

IMG_5351

IMG_5350

IMG_5349

IMG_5348

IMG_5345

IMG_5344

Nieko ypatingai įdomaus mugėje pamatyt neteko, todėl ir nuotraukų šį kartą nedaug.

0 komentarų apie “Tautų mugė 2014”

  1. „Tautiškiausiai“ atrodė tai ten visokie dantų pastų ir šepetėlių pardavėjai. Ir dar Biovelos visokios su pieninėm ir Magijos sūreliais. Kaip tokius iš viso leidžia į tokį renginį.

    Atsakyti
    • Dar masažiniai foteliai irgi toks labai tautiškas dalykas. Na, čia kaip ir Kaziuko mugėje, kur buvo bobulė su mikrobange ir visokiais belešiais, čeburekais ir kibinais… nu graudu tiesiog…

      Atsakyti

Parašykite komentarą