Custom rom’o įrašymas į Samsung Galaxy S2

cyanogen

Taigi, kai jau turime nu’root’intą telefoną, galime jį modifikuoti kaip panorėję. Pirmiausia ką padariau aš, tai išsitryniau visas nereikalingas programas, tokias kaip „Video Hub”, „Music hub”, „Google Music”, „Mini dienoraštis” ir t.t. Telefonas pradėjo kvėpuoti šiek tiek lengviau, bet tai vistiek nebuvo tai ko noriu. Labiausia norėjau, kad telefonas su įjungtu internetu ištemptų kuo ilgiau (dieną ar dvi), nes dabar nei dienos neišgyvena. Vis naujinant telefono OS į naujesnes, baterija tarnaudavo vis trumpiau, todėl nusprendžiau, kad „lengvesnio” custom ROM’o įrašymas yra neišvengiamas.

Nežinau ar tai ir bus ko noriu, bet nusprendžiau išbandyt vieną populiariausių ROM’ų Cyanogenmod 10.1.3 versiją, o tai yra Jelly Bean 4.2.2 versija.

1. Taigi pradedam nuo to, kad parsisiunčiame reikiamus failus  – tai Cyanogenmod rom’ą ir GApps skirtą būtent tai Cyanogenmod versijai kurią parsisiuntėte.

2. Išjungiame telefoną.

3. Kad įjungtume telefoną CWM Recovery rėžimu, vienu metu spaudžiam garso mygtuką į viršų, meniu mygtuką ir įjungimo mygtuką maždaug dešimčiai sekundžių. Telefono ekranas įsijungs du kartus.

4. Meniu pasirenkame „Install from zip from sdcard” ir susirandam savo įkeltą zip failą. Instaliavimą reikės patvirtinti pasrenkan „Yes”. Instaliacija truks keletą minučių.

5. Kai ROM’as bus įdiegtas, viską reikės pakartoti su GApps zip.

6. Kai viskas įdiegta, grįžtame į pagrindinį CWM meniu ir pasirenkame „Wipe Data/Factory Reset”, po to „Wipe Cache Parition”. Tuomet „Reboot phone”.

Ir viskas. Gan detaliai viskas parodyta čia:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=UBAxvgS4TKw]

Tiesa, pradžioje nesisekė pradėt instaliacijos. Paspaudus „choose zip from sdcard” atsirasdavo klaidos pranešimas „E:Can’t mount /sdcard/”. Internete radau keletą problemos sprendimo variantų, tačiau pats lengviausias tiesiog formatuoti SD kortelę.

0 komentarų apie “Custom rom’o įrašymas į Samsung Galaxy S2”

Parašykite komentarą