Ingredientai:
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 1 susmulkintas svogūnas;
- 300 g šviežių špinatų;
- 5 kiaušiniai;
- 350 g tarkuotos mocarelos;
- 1/4 šaukštelio druskos;
- 1/8 šaukštelio maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Keptuvėje apkepti susmulkintus svogūnus. Tuomet sudėti ir pakepinti špinatus. Pradžioje špinatų buvo pilna keptuvė, bet vėliau jie labai susitraukia.
Atskirame inde suplakti kiaušinius, sudėti sūrį druską ir pipirus. Nors kiaušinių galima ir neplakti, o juos gerai išmaišyti kartu su prieskoniais ir sūriu.
Viską supilti į riebalais išteptą kepimo formą ir kepti iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol kiaušiniai iškeps.
Aš kepiau keptuvėje nuėmęs jos rankeną.
Kepdamas omletas išsipučia, o jo viršus apskrunda.
Prieš valgant palikite dešimčiai minučių, kad atvėstų.
Tobulas omletas! Kai tik jį čia aptikau ir išbandžiau — skanių omletų paieškos baigėsi ☺ ačiū už receptą!