Toks lazanijos variantas man kiek neįprastas, nes ją įpratęs matyti su makaronais ir t.t. Bet, tikriausiai, lazanija gali būti ir tokia. Na, bet jei jums netinka lazanijos pavadinimas, tai vadinkit tiesiog sumuštiniu arba buterbrodu.
Ingredientai:
4 riekelės jums patinkančios duonos;
2 šaukštai nesūdyto sviesto;
alyvuogių aliejaus;
1/2 puodelio Ricotta sūrio;
2 šaukštai susmulkintų šviežių bazilikų;
druskos ir pipirų pagal skonį;
300 g. vynuoginių pomidorų;
1/2 puodelio susmulkintos mocarelos;
Gaminimas:
Pirmiausia sumaišome ricottą, sviestą, pipirus, druską ir bazilikus.
Ant abiejų duonos riekių užbarstome tarkuotos mocarelos. Ant vienos iš riekių sudedame pjaustytus pomidorus.
Ant kitos riekės uždedame su priedais sumaišytą ricotta sūrį.
Paruoštas lazanijas dedame į keptuvė ir kepame. Jei naudosit „Goja” duoną, tai žinokit, kad ji labai greitai apskrunda – kelios sekundės ir reikia verst ant kitos pusės.
Skanaus!