Bandome namuose užsiauginti kivį

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Niekada nebūčiau pamanęs, kad kivio medį galima išauginti tiesiog iš tų mažyčių sėklyčių, kurios yra vaisiaus viduje.

image

Norint jas sudaiginti, pakanka surinkti keletą sėklyčių, ir sudėti į maišelį, kuriame yra įdėtas vienkartinis sudrėkintas rankšluostis. Maišelį reikia užrišti ir palikti saulėje. Daugiausia per tris-keturias savaites iš sėklyčių turėtų pradėti lįsti daigeliai. O toliau jau viskas elementaru: daigelius dedame į vazoną su dirvožemiu ir laistome.

Kivis itin mėgsta drėgmę. Net ir kambaryje auginamas, linkęs žiemoti be lapų. Ar Lietuvoje jis duoda vaisių – nežinau. Tačiau, jis būna vyriškos ir moteriškos lyties, todėl jei norėsit augint ilgai tikėdamiesi vaisių, tai reikės auginti juos kelis.
image

0 komentarų apie “Bandome namuose užsiauginti kivį”

  1. Taip, kartais labai mažos sėklytės mums atrodo kaip tuščia vieta. O iš tikro jos yra tos rūšies augalų egzistencijos garantas. 2015-07-01

    Atsakyti
  2. Sveiki. Noriu paklausti. 🙂 reikia laikyti drėgnai, tačiau būdamas ant saulės tas drėgnumas turėtų dingti. Ar išdžiuvus reikia vėl popierių šlapinti? 🙂

    Atsakyti
    • Tik prasikalė ir sudėjau į žemę. Sudėjau keletą o iš po žemės, berods, tik su išlindo. Tai nežinau, galit kelis mažus į vazoną įdėti, arba dar paauginti dieną kitą popieriuje.

      Atsakyti
  3. O kokia žemė jiems tinka ? pvz:. citrusiniams vaisiams skirta žemė jiems tinka?
    Ar tinka iš krano vanduo ar geriau reikia rinktis virintą?
    Kokios trašos jiems tinka?
    Ar galima laikyti kivius ant rytinės palangės?

    Atsakyti

Parašykite komentarą