Jelly Bean įdiegimas naudojant Odin

android-jellybean

 

Atnaujinimas Jelly Bean Lietuvoje jau galimas, tačiau mano telefonas labai spyriojosi ir nenorėjo jo įsidiegt… nors gal kaltas labiau buvo kompas ar Kies programa.

Žodžiu, paleidus atnaujimą per Kies programą atsirasdavo lentelė, kurioje parašyta, kad atsisiunčiami atnaujinimo komponentai. Kai atsisiuntimas pasiekia 100% atsiranda pranešimas, kad reikia įdiegti „Admin delegator” programą. Sutikus įdiegti, Kies langas patamsėja ir nieko nevyksta… bandžiau keletą kartų naujinti ir visais atvejais viskas kartojasi, o per patį telefoną atnaujinimo rasti nepavyko. Internete informacijos apie šios problemos sprendimą taip pat rast nepavyko. Taigi liko tik viena išeitis – atnaujinimą įdiegt per Odin programą.  Iš kart įspėju, kad šis atnaujinimo būdas gali būti pavojingas – atnaujinant gali kilt nesklandumų, po kurių teks kreiptis į telefonų taisyklą. Bet jei nusprendėt surizikuot, tai skaitykit toliau.

  1. Pirmiausią reikia parsisiųsti Odin programą ir Jelly Beant atnaujinimą. Atnaujinimą, skirtą Baltijos šalių regionui, galima atsisiųsti iš tinklalapio www.sammobile.com. Tik reikia užsiregistruoti.
  2. Tuomet reikia įgalinti USB Debugging rėžimą telefone: eiti į menu Settings > Applications > Development, ir šalia „USB Debugging” uždėti varnelę.
  3. Paleidžiame Odin programą administratoriaus teisėmis. Prijungiame telefoną prie kompiuterio su originaliu USB laidu. Išjungiame telefoną, ir paleidžiame jį „Download” rėžime spausdami garso reguliavimo mygtuką žemyn, meniu mygtuką ir tuo pačiu metu paspausdami įjungimo mygtuką. Ekrane atsiradus tekstui reikia paspausti garso mygtuką į viršų, tuomet turi pasirodyti žalias androidas.
  4. Odin’o lange „ID: COM” langelis turi pasidaryti geltonas. Jei langelis ID: COM nepasidaro geltonas, reikia patikrinti Samsung Kies driverius ir nueiti į “Settings > Wireless & Network > USB Settings” ir įsitikinti, kad “Samsung KIES” pasirinkimas pažymėtas, ir tik tada telefoną prijungti prie kompiuterio.
  5. Odin programoje šalia užrašų „Auto reboot” ir „F. Reset Time” turi būti uždėtos varnelės, tuomet paspaudus mygtuką „PDA” pasirinkite parsisiųstą atnaujinimo failą  I9100XWLSD_I9100XXLS8_I9100OXFLS1_HOME.tar.md5. Na, ir tuomet jau belieka tik paspausti mygtuką „Start”.

Fiksavimas

Po to kai paleidžiamas instaliavimas, reikia palaukti keletą minučių. Telefono ekrane matoma instaliavimo būsena. Pasibaigus instaliavimui telefonas įsijungia pats.

Beje, nereikia išsigąsti, jei instaliacijos metu Odin’e atsiranda raudonas langelis su užrašu „Fail!” Man jis atsirado, bet instaliacija tęsėsi ir nieko blogo neįvyko.

 

0 komentarų apie “Jelly Bean įdiegimas naudojant Odin”

Parašykite komentarą