Ate čekiukams…

Nuo 2019 metų kovo mėnesio buvau tikras biudžeto sekimo maniakas! Kiekvienas centas, kiekviena prekė – viskas buvo kruopščiai fiksuojama mano Power BI ataskaitose. Taip, taip, iki pat paskutinio pomidoro ar tualetinio popieriaus ritinėlio!

Pradžioje tai buvo tikras azartas. Pradėjau nuo paprasto Excel failo, bet greitai perėjau prie rimtesnių įrankių. Sukūriau Streamlit programėlę su Naive Bayes mašininio mokymosi modeliu, kuris automatiškai priskyrė kategorijas mano pirkiniams. Sukūriau webscraper’į, kuris rinko duomenis iš Rimi ir, berods, IKI elektroninių parduotuvių, kad galėčiau teisingiau nustatyti prekių kategorijas. Tik iš Barboros svetainės nepavyko nuskaityti duomenų.

Tačiau laikui bėgant, tas čekių suvedinėjimas pradėjo varginti. Ypač kai pradėjau gyventi su Indre – čekiai tapo ilgesni, o mano kantrybė trumpesnė. Vienas gyvendamas dažniausiai pirkdavau tas pačias kelias prekes, tai jas ir susivesti būdavo greita, o dabar atsirado nemažai įvairovės.

Galiausiai nusprendžiau, kad gana. Užteks to biudžeto sekimo! Bent jau tol, kol nesugalvosiu kokio nors išmanesnio būdo automatizuoti šį procesą. Galbūt ateityje sukursiu programėlę, kuri nuskaitys čekius ir pati viską susistemins. O gal tiesiog nestebėsiu to visai.

Taigi, mano Power BI ataskaita dabar bus skirta tik investicijų pajamoms ir mokesčiams stebėti.

2 komentarai apie “Ate čekiukams…”

Parašykite komentarą