Atsinaujinau į iOS 18

Esu labai nekantrus žmogus. Kai dar naudojausi Androidiniais telefonais, tai visada tik išleidus naują OS versiją, skubėdavau susirasti ją internete ir naudodamas ODIN susiinstaliuoti. Su Androidais problema buvo tame, kad išleidus naują versiją, skirtingi telefonų modeliai atnaujinimą gaudavo skirtingu laiku, o Samsung’as tai atnaujinimus paleisdavo ir atskirai pagal regionus.

Su iPhone yra kitaip. Kai tik paleidžiama nauja OS versija (paprastai po naujų iPhone pristatymų rudenį), tai visi iš karto tą naujinimą ir gali parsisiųsti. Tik šį kartą aš rudens nusprendžiau nelaukti. Prieš kelias dienas buvo išleista iOS 18 Public beta versija, tai ją ir parsisiunčiau.

Daug vizualiai iš karto pastebimų naujovių nedaug, naudojime didelių juntamų skirtumų irgi nedaug, bet štai keletas:

  • Meniu lietuvių kalba. Tai ką Androidas turėjo jau seniai, atėjo ir į iOS. Aišku, daugelis sakys, kad lietuvių kalba nėra būtina, ar pan, nes programėlėse vistiek viskas lietuviškai būna… nu bet man tai fainiau lietuviškus užrašus matyti. Kitą vertus, kai kurios funkcijos netinkamai veikė be lietuvių kalbos – pavyzdžiui teksto nuskaitymas iš nuotraukos. Kartais šia funkcija naudodavausi ir ji veikė šveplai, dabar turėtų veikti geriau.
  • Ikonkes darbalaukyje galima pasidėti ten kur nori. Vėl gi, androidas tą turėjo visą laiką ir buvo keista, kodėl Apple to negali padaryti. Tai pagaliau tai įvyko.
  • Galima keisti ikonkių spalvą. Pačios spalvos keitimas toks nežinau ar reikalingas dalykas, nes pasirinkus kokią nors kitą spalvą, gan šlykštokai viskas atrodo, bet galimybė keisti stilius į šviesų ir tamsų, tai visai patiko.
  • Papildoma programėlių apsauga. Šita funkcija naudinga tada, kai pavyzdžiui atrakini ir duodi kam nors savo telefoną ir nenori, kad jis pavyzdžiui į kokį užrašų appsą įlystų. Tai čia dabar galima uždėti papildomą užraktą, kad tik su FaceID būtų galima atrakinti.
  • Dar šiek tiek pasikeitė tas meniu kur atsiranda braukiant iš viršaus į apačią. Nedideli pokyčiai ten, bet patiko, kad atsirado išjungimo mygtukas ir kad galima greičiau įjungti interneto dalijimąsi.
  • Ai, dar kalkuliatorius gavo atnaujinimą. Man kaip jau ir mažai iš to naudos, bet vaikams mokyklose patiks 🙂

Didžiausias iPhone privalumas, tai kad seni telefonai yra ilgai palaikomi. Turiu 13 pro Max modelį ir jis visus OS naujinimus gaus dar ilgai. O kadangi nauji telefonai ne tiek daug atnaujinami techniškai, tai ir nekyla noras kiekvienais metais pirkti naujo.

Tai dabar pirkt planuoju tik tada, kai išleis ploną modelį (greičiausiai kitais metais), nes dabartinių dizainas, man nelabai patinka.

2 komentarai apie “Atsinaujinau į iOS 18”

Parašykite komentarą