La Parma – Meksikietiška

Vienos picerijos pradingsta, kitos atsiranda… kaip dainuoja vienoje savo dainoje Elton John – „It’s the circle of life…”. Gyvenimo ratas prasisuko ir nebeliko PitStop Pizza picerijos, o jos buvusiose patalpose atsirado nauja – La Parma. PitStop Pizza picerijos man nelabai gaila, picą iš jų esu pirkęs kokius 3 kartus, ir visus kartus ją man atveždavo šaltą, nors picerija įsikūrusi, galima sakyti, toje pačioje gatvėje, už kokių 3 km nuo mano namų.

Šitą naują piceriją man užrodė Beata, prieš keletą savaičių. Tai ilgai nedelsęs nusprendžiau ir užsisakyti. Aštri, bet ne per aštri pagal sudėtį man pasirodė Meksikietiška pica (Pomidorų padažas, sūris mocarela, jautienos faršas, konservuoti jelapenai, raudonieji svogūnai, vynuoginiai pomidorai).

Picerija turi savo tinklalapį, bet jame picą galima tik išsirinkti ir užsisakyti telefonu, elektroninės parduotuvės nėra. Tačiau ir Wolt, ir BoltFood sąrašuose ji yra, todėl problemų dėl užsakymo nekils. Tiesa tinklalapyje nėra nurodytos pristatymo kainos.

Scrolinant tinklalapį akis užkliuvo už punkto – „Kodėl mes geriausi?”. Argumentai tokie:

  • Picų gamybai naudojame tik aukščiausios kokybės, laiko patikrintus bei pačius šviežiausius produktus;
  • Mūsų restorane yra laukiami visi, todėl paruošėme išskirtinius pasiūlymus Jūsų mažiesiems;
  • Mūsų paruoštas gausus picų pasirinkimas bei sudėčių įvairovė ne tik padės kiekvienam atrasti sau tinkantį skonį, bet ir sužavės net pačius išrankiausius picų gurmanus.
  • Restorane Jūsų lauks profesionalus bei malonus personalas, o norintiems užsisakyti į namus ar biurą užtikrinsime ypač greitą picų pristatymą.

Na, argumentai tokie ne visai įtikinantys ir neambicingi… Pasakykite, kuri picerija negalėtų sau tokių kriterijų pritaikyti? Picų vaikams yra ir kitose picerijose, o gausus picų pasirinkimas, kartais būna ne pliusas, o minusas. Kaip ten bebūtų, bet paskutinis punktas man dabar labai aktualus, jį patikrinsiu pirmiausiai (turiu omenyje pristatymo laiką).

Man labai svarbu, kad gauta pica būtų karšta ir nereikėtų jos šildyti. Šį kriterijų atitinka toli gražu ne kiekviena picerija. Šiuo metu galėčiau išskirti gal tik dvi:

  • Dodo pica. Ji turi savo kurjerius, ir picą pristato ribotoje teritorijoje, todėl gautą picą dar reikės aušinti, nes bus tikrai labai karšta.
  • Jurgis ir drakonas. Savo kurjerių jie neturi, tačiau Wolt ir Boltfood ar lėkštė.lt kurjerius motyvuoja pristatyti labai greitai, dar niekada jų picos šildyti neteko.

Picą užsakiau 14:53 ir gavau pranešimą, kad ją pristatys 15:28. Kadangi užsakinėjau, gana anksti, ne piko metu, todėl picą iškepė ir pristatė įspūdingu greičiu – ją gavau 15:22, nepraėjus net pilnam pusvalandžiui ir buvo pakankamai šilta, nereikėjo jos kišti į mikrobangų krosnelę.

Atsidarius dėžutę vaizdas gražus – pica taisyklingai apvali, kraštelis storesnis (be sūrio). Ingredientai ant viršaus atrodo tvarkingai, tačiau jų ir nepadauginta.

Picos pado skonis, tos savotiškas. Panašu, kad jo receptūra nevisai tradicinė, jaučiasi saldumas. Tradicinį picos padą sudaro vanduo, mielės, miltai ir druska. Daugiau nieko jame neturi būti. Panašu, kad čia pateko ir šiek tiek cukraus.

Tas saldumas kažkaip visai nederėjo su picos aštrumu, man tarsi trūko dar vieno pereinamojo skonio. Keistai skamba, bet toks jausmas aplankė.

Bet bendras vertinimas šios picos visai geras. Pica skani, pagaminta atsakingai, atrodo gražiai… Sakyčiau, vienas geresnių pasirinkimų Vilniuje.

Parašykite komentarą