Pabandžiau apgauti Samsung Pay – nepavyko…

Mokėjimams telefonu Google Pay labai geras dalykas. Tačiau Samsung Pay -dar geresnė ir platesnė paslauga. Samsung Pay apima ne tik mokėjimus, bet ir cashback paslaugas, nuolaidų korteles… Naudingiausios funkcijos – galimybė atsiskaityti su išmaniuoju laikrodžiu ir pirkinių apmokėjimas terminaluose, kurie nepritaikyti bekontakčiams atsiskaitymams.

Puiki paslauga, tik deja – Lietuvoje ji dar neveikia. Pamaniau, kad gal pavyks ją įjungti analogiškai kaip kad įjungiau Google Pay.

Taigi parsisiunčiau programos APK failą, sudiegiau, paleidau ir… nieko. Programėlės veikimas sustojo paleidimo etape išmetus ryšio klaidą. Taip ją ir palikau kuriam laikui.

Po kelių savaičių Samsung Pay atsiuntė push-up notification’ą, su pasiūlymu pasinaudoti kažkokiomis nuolaidomis. Ok. Pasileidžiu programą, ji pradeda jungtis, pasiūlo susigalvoti programėlės PIN kodą ir t.t. … viską atlieku, susivedu savo banko kortelės kodus – išmeta klaidą, kad nėra ryšio su tinklu.

Pagooglinus pavyko rasti straipsnį, kad Paysera yra įjungusi galimybę Lietuvoje naudotis Samsung Pay paslauga, bet kadangi Lietuvoje šios paslaugos oficialiai nėra, ji siūlo ją aktyvuoti keliaujant užsienyje, tose šalyse, kur ji veikia.

Kadangi kelionių artimiausiu metu nenusimato, imu ieškoti apgaulės būdų:

  • FakeGPS. Parsisiunčiu programėlę, nurodau savo savo lokaciją UK ribose – nieko.
  • VPN. Įsidiegiu VPN paslaugą siūlantį apps’ą, nurodau, kad jungtųsi prie UK serverio – nieko.
  • UK pritaikytas softas. Iš Sammobile parsisiunčiu savo telefonui skirtą UK softo versiją, įsidiegiu. Daug problemų, daug nepatogumų su juo, bet ir Samsung Pay vistiek neveikia.
  • Per Ebay užsisakau, UK operatoriaus SIM kortelę, aktyvuoju, bandau jungtis per ją. Vis tiek nieko.
  • Padarau HardReset’ą telefonui be SIM kortelės, ir prieš pirmą įjungimą įdedu UK kortelę. Telefonui įsijungus iš karto nustatyta Anglų kalba. Viską suderinu, telefonas telefonas pilnai pasileidžia, bet S Pay vistiek neveikia.

Čia rankas jau kaip ir būtų galima nuleisti manant, kad kol Samsung Pay į Lietuvą oficialiai neatkeliaus, tai tol ja pasinaudoti ir nepavyks, tačiau vienos draugės telefone pastebėjau tarp appsų esančią Samsung Pay ikoną. Pabandžiau paleisti – aktyvuojasi, kortelę pridėti leidžia ir t.t. Žodžiu, Lietuvoje ji veikti gali.

Gal turit idėjų kaip dar būtų galima pamėginti apgauti Samsung Pay ir priversti jį veikti?

19 komentarų apie “Pabandžiau apgauti Samsung Pay – nepavyko…”

  1. Oho kokios pastangos 🙂 SIM kortelę atsisiųsti, niekaip nesugalvočiau taip padaryti. Patarimas viską išinstaliuoti, resetint į gamyklinius nustatymus, susidėti tuos VPN, kad imituoti UK ir pan. tada tik atsisiųsti Samsung Pay, nes dabar jau gal kažkur išsisaugojo, kad tu Lt. Persudėtinga. Ok. Na, bent išinstaliuoti Samsung Pay, prasieiti per telefono katalogus ir ištrinti viską kas susiję su tuo Pay (gali likti šiukšlių), tada imituotis, kad esi užsienietis ir tik tada atsisiųsti Pay.
    O man įdomiau: „pirkinių apmokėjimas terminaluose, kurie nepritaikyti bekontakčiams atsiskaitymams”. Eee, čia kaip visa tai realizuota? Nesuprantu ,kaip techniškai tai įmanoma.

    Atsakyti
    • Hmm… reiks pabandyt ištrint Samsung Pay pakeist VPN į UK ir vėl instaliuot 🙂 Nuresetint telefoną, tai jau nesiryšiu 😀 per daug vargo kol visus appsus po to susiinstaliuoji ir pan. 🙂
      Tas atsiskaitymas terminaluose, kurie nepalaiko bekontakčių mokėjimų visai įdomiai realizuojasi – telefonas imituoja banko kortelės magnetinės juostelės signalą. Telefoną reikia priglausti ties ta vieta, kur kortelė terminale prabraukiama ir tą signalą atpažįsta. Nors dabar galvoju, kad Lietuvoje prabraukiant kortele negalima atsiskaityti, reikia ją įkišti į terminalą… hmmm, tai gal tada ir neveiktų, nebent tik kokioms nuolaidų kortelėms galėtų veikti 🙂 Kitą vertus, jau gal net ir nebėra niekur tų senų terminalų, visur jau bekontakčius priima.

      Atsakyti
      • Nors dabar galvoju, kad Lietuvoje prabraukiant kortele negalima atsiskaityti, reikia ją įkišti į terminalą…
        Galima (bent jau buvo galima prieš kelis metus) tik perbraukus kortelę reikėdavo pardavėjui padiktuoti paskutinius šešis ar tai keturis kortelės numerius. (kortelės buvo ne lietuviškų bankų)

        Atsakyti
  2. Labas, viskas tikrai imanoma, tiesiog telefono vidinis kodas turi buti toks, kuris yra skirtas rinkai salies, kurioje veikia Samsung Pay sistema. GPS, IP (VPN) ar SIM kortele irgi nera svarbus ir nieko neitakoja. Vien tik firmware perrasymas paprastai to kodo nepakeicia. O koki UK skirta softa isirasei, kad rasai, jog yra kazkokiu problemu? Nes realiai turi niekas nesiskirti, nebent idejus UK SIM aktyvavosi kazkurio provaiderio brandinis rezimas su visokiomis papildomomis bereikalingomis programelemis. Nes siaip UK ir Baltic firmwarai yra vienodi, bent jau pas Samsung.

    Atsakyti
    • Labas, o kaip tada yra, kad su nuvažiavus į kitą šalį (kurioje Samsung Pay veikia) ji turėtų aktyvuotis ir su Baltijos rinkai skirtu telefonu? Na, bent jau taip sakoma.
      Berods „United Kingdom (BTU)” buvau parsisiuntęs. Problemų turėjau dėl Smart-ID – jungiantis prie banko ant ekrano neiššokdavo Smart-ID langas, pin kodo suvedimui, reikėdavo pačiam susirast programėlės ikoną ir ją įjungus suvesti. Taip pat atsidarius Swedbank appsą negalėdavau prisiloginti su pirštų antspaudu. Persirašius atgal „Baltic” versiją viskas veikia.

      Dar prieš porą dienų pagalvojau, kad tai gali būti susiję ir su mano Samsung Accountu. Jame irgi buvo nurodyta Lietuva. Perkūriau acc nurodydamas, kad gyvenu UK – nepadėjo 🙂

      Atsakyti
  3. Kad Samsung pay veiktų reikia pakeisti įrenginio regiono kodą. Pas Galaxy watch pakeiciau i ru ir automatiškai laikrodyje atsirado Samsung pay. Pririsau paysera kortelę ir atsiskaityneju laikrodžių.

    Atsakyti
      • Visu pirma reikia suprasti, kad laikrodzio Samsung Pay yra visai atskira sistema nuo telefone esancios Samsung Pay. Kad pasileisti Samsung Pay laikrodyje uztenka pakeisti jo regiona i palaikoma (laikrodi reikes formatuoti), plius tureti su Samsung Pay suderinama banko kortele, lietuvoj kiek zinau tokia yra tik Paysera, nes ju bankas su Samsung yra sudares sutarti. Telefono regiono keisti nereikia, jis neformatuojamas, ir apskritai gali buti net ne Samsung. Bet norint, kad Samsung Pay veiktu ir telefone, t.y. butu galima juo atsiskaityti, keiciant jo regiona teks ji formatuoti. Bet realiai tai dabar nelabai yra prasmes telefone naudoti Samsung Pay, kai dabar jau ir SEB savo appse dave NFC atsiskaitymu galimybe. Zodziu, esme, kad laikrodzio regionas ir telefono regionas tai visiskai atskiri dalykai, nuo kuriu priklausys ar Samsung Pay veiks vienam is ju, ar abiejuose, ar ne vienam.

        Atsakyti
        • Reiks išbandyt. Visada maniau, kad būtina SPAY telefone turėti, tik tada jis ir laikrodyje atsiranda. Ir maniau, kad kortelę per telefoną taip pat pridėti reikia ir tada ji sinchronizuojasi su laikrodžiu. Beje Curve, kortelė taip pat turėtų veikti, ne tik Paysera.

          Atsakyti
  4. Jeigu telefono regionas netinkamas, tai Samsung pay telefone valdys tik laikrodzio Samsung Pay, bet telefone atsiskaitymo sistema neveiks. Korteles tiek i laikrodi, tiek i telefona pridedamos tik telefono pagalba, vien per laikrodi neimanoma. Korteles pridejimas i Samsung Pay sistema is tikro ne prideda ja, bet yra sukuriama virtuali kortele, kuria laikrodis pateikineja atsiskaitymo vietoms, jos numeris yra visai kitoks negu tikros. Curve su Samsung Pay lietuvoje neveikia, nes jos registruojamos lietuvoje, ten kur yra jos uzsakovas. Norint Curve kortele naudoti su Samsung Pay, reikia kad jinai priklausytu UK gyventojui, skirtingai nei Paysera.

    Atsakyti
    • Ai, tai bet kuriuo atveju ir telefone kodą keisti reiktų. Šiaip ieškojau info kaip pakeisti kodą Active laikrodžiui, bet reikalingi failai yra tik Active2 laikrodžiui… Dėl Curve, tai tikrai neveiktų Lietuvoje? nes su Google Pay, tai kuo puikiausiai veikia.

      Atsakyti
      • Jeigu nereikia atsiskaitymo telefonu, tai ir telefono kodo galima nekeisti. Curve meginau metu pradzioje, tai nors pridejimo proceduroje ir pavykdavo nueiti siek tiek toliau negu meginant bet kuria kita kortele, bet jos prideti vis tiek neduodavo. O siek tiek veliau, pries 4 menesius rase vienas megintojas is Netherlands: „The card gets recognized as valid, and it has a UK BIN however the verification step always fails.” Reiskia, kad ir pries 4 menesius leisdavo tik vartotojams is UK. Dabar as pameginau vel, tai si karta priejau zingsni ties kuriuo siuloma skambinti i UK pokalbiui, bet kadangi nera reikalo tai neskambinau. Gal but dabar jau ir veiktu, nezinau, naudoju Paysera.

        Atsakyti
        • Labai ačiū už patarimus diskusijoje!
          Užteko pasikeisti laikrodžio regioną ir SPAY veikia puikiai! https://youtu.be/EyaGf31T6Xc

          Prie programėlės laikrodyje galima pridėti curve kortelę, o per telefoną ją naudoju su GPAY.
          Dabar patogu ne tik atsiskaitinėti išmaniaisiais, bet ir sekti visas išlaidas vienoje vietoje.

          Atsakyti
          • Martynai, o tai kaip pridėti kortelę į laikrodį, jeigu telefone SPAY nepasileidžia?

          • O ka raso meginant paleisti kai nepasileidzia? Jeigu nepasileidzia tai gal but buvo meginta instaliuoti kazkoki Samsung Pay .apk rankiniu budu ir jis dabar netinka. Reikia leisti Samsung Wear sistemai susitvarkyti paciai, tam uztenka pakeisti laikrodzio regiona. Pakeitus laikrodzio regiona telefone atsiras Samsung Pay skirtas butent laikrodziui (ne telefonui).

Parašykite komentarą