Eyemind – nebrangus vaizdo stabilizatorius telefonui

Atsirado poreikis turėti vaizdo stabilizatorių telefonui. Kiek šis poreikis pagrįstas logiškomis priežastimis, kitas klausimas. Bet prisireikė ir tiek. Specialiai pirkti jo neieškojau, kainų nesekiau, bet karts nuo karto, jei akis užkliūdavo už kokio, tai pasidomėdavau. Tikriausiai, populiariausias šioje srityje yra DJI OSMO, jis kainuoja gerokai virš 100 eurų, tai jo pirkti niekada ir neketinau. Kitas variantas buvo, tituluojamas kaip geras ir nebrangus, youtube vlogerių mėgiamas – Zhiyun. Kaina šiek tiek virš 90 eurų. Na, bet kai neturiu rimtų argumentų, tai nepirkau ir šio. Bet paskui, netikėtai akis užkliuvo už 67,78 eurus kainuojančio EYEMIND ir nesusivaldžiau.

Beyondsky Eyemind rankena pagaminta iš tvirtos plastmasės, ir laikant rankoje visai neatrodo, kad tai pigus žaisliukas. 2600 mAh baterija įkraunama per 2 valandas ir jos turėtų užtekti 8 valandoms darbo. Tiesa, baterija yra 18650 tipo keičiama, todėl galima ne tik talpesnę įsidėti, bet dar ir keletą su savimi nešiotis. Įkrauti ją galima be jokių papildomų įkroviklių – tiesiog mikro USB laidu.

Korpuse yra du mygtukai ir manipuliatorius. Priekyje esantis, nykščiu valdomas mygtukas skirtas perjunginėti veikimo režimams. Priešingoje pusėje esantis mygtukas turi dvi funkcijas, naudojantis Capture Move appsu ir trumpai paspaudus vieną kartą, yra padaroma nuotrauka, įspaudus ir palaikius 2 sekundes – įsijungia filmavimas.

Eyemind appsas Capture Move gan skurdokas. Juo naudojantis galima aktyvuoti veido/objekto sekimo funkciją, todėl telefoną su stabilizatoriumi pastačius kur nors atokiau, galima vaikščioti, o jis tave seks. Galima nustatyti, kad sekamas būtų ne tik veidas, o ir objektas. Tačiau pažymėjus objektą, telefono ekrane, appsas nulūžta.

Deja, video įrašinėjama gan prasta kokybe, nors ir galima nusistatyti FullHD raišką, tačiau vaizdo įrašas gaunasi strigčiojantis, matosi kvadratėliai. Tai realiai geriau naudoti standartinę telefono kameros programėlę. Yra galimybė filmuoti timelapse video, tuomet stabilizatorius telefoną lėtai suka į dešinę pusę ir įrašinėja pagreitintą vaizdą. Bet vėl gi, vaizdo kokybė gaunasi gan prasta. Na, bet reik tikėtis appso atnaujinimų ir šių klaidų pašalinimo.

Iš horizontalaus į vertikalų filmavimo režimą jis pereina automatiškai (tris kartus paspaudus priekinį mygtuką ir pavertus stabilizatorių į šoną), nereikia mechaniškai pakeisti laikiklio padėties. Kaip ir OSMO stabilizatoriuje, šiame trikojo tvirtinimo sriegis yra ne rankenos apačioje, o šone, todėl pritvirtinus jį pvz prie dviračio vairo, laikysis stabiliau.

Na, o esminę savo funkciją jis atlieka tikrai gerai. Bandžiau su juo vaikščioti, bėgioti, šokinėti, tai skųstis nėra kuo. Kadangi visi trūkumai susiję tik su programine įranga, tai mažiau nei 70 eurų kainuojantis gimbalas yra visai neblogas pirkinys.

Parašykite komentarą