Senosios Varėnos picerija

Paskutinį kartą važiuodamas pro Senąją Varėną, pamačiau Vytauto g. įsikūrusią piceriją, kuri taip pat skelbiasi, kad picą ir į namus pristato. Kadangi Perloja yra ne taip ir toli nuo šios picerijos (apie 10 km), nusprendžiau kitą kartą grįžęs savaitgaliui pamėginti užsisakyti. Labai smagu, kad ir provincijoje kuriasi picerijos, pristatančios picą į namus. Kaip palaipsniui į kaimus atėjo internetas, kuriuo kažkada galėjo džiaugtis tik miestiečiai, taip dabar ir kitos, tik miestui būdingos paslaugos, atkeliauja. 

Varėnoje esu suvalgęs gal tik kokias dvi „picas”. Dar mokydamasis 11-12 (2004-2005 metai) klasėje su klasioku užsukome į barą „Grilis” (jei teisingai prisimenu jo pavadinimą) ir užsisakėme po „picą”. Kiek prisimenu ji kainavo gal kokius 4-6 litus, ir atrodė kaip vaflis, su neaiškiomis dėmėmis. Rimtai, ji tikrai buvo panaši į kažkuo apipurkštą vaflį. Tuo metu provincijoje picų nebuvo ir žmonės ją valgydami nežinodavo kaip iš tiesų ji turi atrodyti. Kitą picą su klasioke valgėme degalinėje, kuri turėjo mini-kavinukę. Pica kainavo gal 5 litus, bet jau buvo panaši į picą – gal kokių 10 cm skersmens batoninis padas, apkrautas šlapenkės gabaliukais, sūriu ir dar kažkuo. Taip, ji buvo tik panaši į picą, ji buvo maždaug tokia, kokią darydavome patys, nusipirkę pirmąją savo gyvenime mikrobangę, kai ant parduotuvėje nusipirkto picos pado kraudavome viską ką turėjome. Bet tai jau buvo daug geresnis picos įsivaizdavimas nei bare „Grilis”. Baigęs mokyklą, Varėnoje daugiau picų neragavau, todėl dabar tapo labai įdomu pažiūrėti, kaip per 10 metų gimtinėje pasikeitė picos suvokimas.

//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Taigi, senosios Varėnos picerija interneto puslapio neturi, todėl baisiai nepatogu picą užsakyti, nes meniu neaiškus, neįsivaizduoji kaip pica atrodys, nežinai jos sudėties ir kainos. Labai blogai. Yra tik Facebook puslapis, kuriame galima pamatyti keletą picų nuotraukų. Na, bet pirmas žingsnis žengtas – pica į namus pristatoma, todėl tikėkimės, kad internetinis puslapis taip pat atsiras.

Senosios Varėnos picerija

Labai norėjosi išbandyti šios picerijos pristatymo į namus paslaugą, bet taip jau susiklostė, kad šeštadienį teko važiuoti pro šalį, todėl nepasididžiavau ir užsukau gyvai pažiūrėti kaip ji įsikūrusi ir kaip atrodo kepamos picos. Taigi ir šis įrašas bus kiek kitoks nei ankstesnieji – be skiriamų balų, be pristatymo į namus ir bus ragaujama ne Vilnietiška pica.

Taigi Senosios Varėnos picerija turi pavadinimą – ji vadinasi „Gero skonio krautuvėlė”. Pavadinimas nelabai reprezentatyvus, ir jis labiau siejasi su tose pačiose patalpose įsikūrusia alaus parduotuve.

Kiek teko pastebėti picerijoje dirba tik merginos. Mano užsakymą priėmė energinga, faina panelė, kuri ir papasakojo apie picerijos facebook’0 puslapį. Dar sakė, kad facebooke kartais vyksta žaidimai, ir jų metu galima laimėti picas. Gal kada ir išmėginsiu savo laimę. Taip pat pasiteiravau ir apie picų pristatymo zoną ir kainas. Ir gavau patikinimą, kad picos pristatomos visame Varėnos rajone, ir nustatytas pristatymo mokestis yra 1€/10km. Beje 42 cm picos kaina 6€. Taigi picos ir pristatymo kaina yra labai protinga.

Užsakęs picą, jos laukiau gal apie 10-15 minučių. Ir man belaukiant, žmonės ir skambučiais užsakinėjo ir patys atėję picas rinkosi – picerija gan populiari, užsakymų jai tikrai netrūksta. Su picomis taip pat gauni ir padažo, jo papildomai pirkti nereikia.

Sudėtinga buvo važiuoti iki Perlojos su dviem picom automobilyje – visas salonas pakvipęs kumpiu. Vos iškenčiau kur nors nesustojęs ir neparagvęs.

Senosios Varėnos picerija

Atsidaręs dėžutę maloniai nustebau – pica graži, išvaizda panaši ir niekuo nenusileidžianti Vilniuje kepamoms picoms. Picos padas kraštuose galėtų būti šiek tiek storesnis. Na, o svarbiausia picos skonis – ji tikrai yra skani. Žinoma, vertinimas nėra objektyvus, šioje vietoje esu šališkas, visgi čia mano krašto picerija, o savo kraštą aš visada palaikysiu, bet pica tikrai yra skani, ir ją užsisakysiu dar ne kartą grįžęs į namus. Jei reikėtų palyginti, tai Senosios Varėnos picerija kepa picas kaip „Andriaus pica” arba „Chief pizza„, o tai tikrai yra labai gerai.

Labai džiugu, kad per 10 metų Varėnos picos pasiekė lygį, kuriame yra Vilniuje kepamos picos, o kai kurias net ir pralenkė.

6 komentarai apie “Senosios Varėnos picerija”

    • Na, Itališka pica ir pica, kuri yra kepama Senojoje Varėnoje, neturėtų būti lyginamos, nes tai – skirtingų „Svorio kategorijų” picos 🙂 Bet jei jau siūlote, tai „Grilis“ picą išmėginsiu 🙂

      Atsakyti

Parašykite komentarą